ONDERHOUD

PHP 7.1, de nieuwe standaard voor iXL shared hosting

Wij willen onze relaties altijd voorzien van het snelst mogelijke hostingplatform en de nieuwste functionaliteiten. Dagelijks zijn we bezig innovaties door te voeren en onze dienstverlening te verbeteren. Zo hebben we Redis en Varnish addons ontwikkeld, een uniek webmail platform gelanceerd en is het nu tijd om de laatste versie van PHP mogelijk te maken!
Momenteel zijn al onze webservers (op de laatste na) voorzien van PHP 5.6 en 7.0. PHP 7.0 gaan we upgraden naar 7.1. Deze nieuwe PHP versie geeft weer nieuwe mogelijkheden en meer performance. Verschillende benchmarks wijzen uit dat PHP 7.1 t.o.v. 7.0 weer een mooie verbetering is. PHP 7.1 is gemiddeld genomen 10% sneller dan 7.0!

Bekende problemen PHP 7.1

Magento <2.1.2 heeft issues met mcrypt, daarom worden Magento servers vooralsnog niet geupgrade. Mocht je Magento draaien op onze personal of business hosting (wat niet aan te raden is) dan moet je hier rekening mee houden. Er zijn geen verdere issues bekend bij het upgraden van PHP 7.0 naar 7.1.

Wanneer worden de upgrades doorgevoerd?

Personal hosting servers 24 oktober 22.00 uur.
Business hosting servers 27 november 22.00 uur
Magento hosting vooralsnog niet, aangezien daar (Versies die lager zijn dan 2.1.2) met mcrypt issues zijn.

Wordt er downtime verwacht?

Bij het upgraden van de PHP versies wordt alleen PHP en Apache herstart, wat voor enkele seconden downtime zal zorgen.

Wordt er wat verwacht van mij?

Nadat de upgrade is afgerond is het verstandig te controleren of alles nog correct functioneert. De upgrade zelf wordt uitgevoerd door ons!

Mochten er nog vragen zijn naar aanleiding van deze aankondiging, dan kun je uiteraard contact opnemen met ons!

Door: Robert van Esseveld, op: 23-10-2017