Blog iXL Hosting

Overzicht gevonden artikelen

WEBLOG

Haal het meeste uit je WordPress!

Het is algemeen bekend dat de snelheid van je website van enorm belang is. Niet alleen voor gebruiksgemak maar bijvoorbeeld ook voor je positie in Google. Als WordPress hosting experts zien wij het als een plicht om onze klanten hier vergaand in te ondersteunen.

Door: Joost Houtbeckers, op: 06-04-2018 Lees verder...

WEBLOG

Doelbewust: ' iXL, onze onmisbare partner'

Bij Doelbewust Online Marketing uit Veenendaal kun je terecht voor maatwerk websites, webshops en online marketing. Met een team van tien specialisten zorgen we voor meer droomklanten voor onze klanten. Kwaliteit en service leveren is onze belangrijkste kernwaarde. Vandaar dat iXL Hosting zo goed bij ons past.

Door: Robert van Esseveld, op: 29-03-2018 Lees verder...

WEBLOG

Beoordeelt Google jouw site al als ´veilig´?

Markeert Google Chrome jouw website al als veilig? Well done! Staat er nog geen https voor jouw domein? Dan moet je snel verder lezen. De alarmbellen rinkelen: jouw goede Google-ranking is in gevaar.

Door: Gert-Jan Goud, op: 01-03-2018 Lees verder...

WEBLOG

Zijn dedicated servers nog wel van deze tijd?

Fysieke hardware wordt vandaag de dag vaak vervangen door cloud-oplossingen. Dit heeft ook vele voordelen, zoals flexibiliteit, schaalbaarheid en korte contracten. Toch is onze dedicated server propositie nog steeds populair. Wat zijn de belangrijkste voordelen?

Door: Mark Cijnssen, op: 20-02-2018 Lees verder...

WEBLOG

Strenge privacywet op komst!

Een torenhoge boete voor illegale verwerking en opslag van persoonsgegevens? Dat wil je zeker niet. Lees gauw verder en bereid je samen met iXL voor.

Door: Mark Cijnssen, op: 05-02-2018 Lees verder...

WEBLOG

Nieuwe iXL'ers Joost & Mark

Joost maakt sinds september deel uit van onze support en mark neemt de sales taak sinds januari op zich! Leer ze in deze blog kennen.

Door: Robert van Esseveld, op: 16-01-2018 Lees verder...

WEBLOG

WordPress webmaster? Bespaar veel tijd met WP-CLI!

Ben jij een webdeveloper die tijd wil besparen? Dan moet je zeker kennismaken met WP-CLI, een tool die iXL Hosting heeft geïnstalleerd op alle Business & Reseller webhosting-pakketten.

Door: Rick Top, op: 04-09-2017 Lees verder...

WEBLOG

Maak kennis met Dagmar

Sinds juni maakt Dagmar deel uit van het iXL team en heeft ze de vacature ´Office manager´ vervuld. Omdat ze ook veel contact zal hebben met onze relaties, hierbij een korte kennismaking met onze nieuwe aanwinst!

Door: Robert, op: 20-07-2017 Lees verder...

WEBLOG

GazZup.com: ´De goede hosting van iXL is voor ons cruciaal´

GazZup is BIG DATA en daarvoor moest een specifieke, toekomstbestendige oplossing worden bedacht. iXL bleek de juiste partner. ´iXL Hosting kwam met de oplossing, de juiste schaalbare server setup en een uitstekende service.´

Door: Robert van Esseveld, op: 27-06-2017 Lees verder...

WEBLOG

WordPress security: Met deze 10 tips houd je hackers buiten de deur

WordPress is het meestgebruikte online publicatieplatform ter wereld. Populair bij ondernemers en bloggers, maar helaas ook bij hackers. Eén klein lek kan grote gevolgen hebben. Superbelangrijk dus om je WordPress website veilig te houden. Met deze 10 tips houd je hackers buiten de deur.

Door: Dick Janzen, op: 23-03-2017 Lees verder...

WEBLOG

Van Ede tot Australië: iXL host campagne Singapore Airlines

Ik las de mail nog maar eens na. Het stond er echt. Een uitnodiging van Hammerfest om een grootschalige campagne te hosten voor Singapore Airlines in Australië. Ja, je leest het goed: Australië. Op bijna 15.000 km afstand van ons iXL-kantoor in Ede. Een te grote uitdaging? Natuurlijk niet. Wij gingen Down Under.

Door: Robert van Esseveld, op: 06-03-2017 Lees verder...

WEBLOG

SSL wordt onmisbaar!

Naast het feit dat Google websites met SSL meer waardeert, gaat Google Chrome loginpagina's die geen https gebruiken als onveilig markeren. Reden te meer dus om SSL te gebruiken!

Door: Gert-Jan Goud, op: 19-12-2016 Lees verder...

WEBLOG

Het Nieuwe Web: ´Bij iXL Hosting zijn onze klanten in goede handen´

´Waarom we bij Het Nieuwe Web voor iXL Hosting kiezen? iXL denkt altijd goed met ons en onze klanten mee. Dat is prettig, zeker als we maatwerk nodig hebben voor specifieke software.´

Door: Robert van Esseveld, op: 29-08-2016 Lees verder...

WEBLOG

Geev vorm - ´iXL Hosting is snel én oplossingsgericht´

Bart Pluijms is eigenaar van Geev vorm, een creatief bureau uit Tilburg dat bij iXL Hosting heeft gekozen voor 'Managed hosting'. ´Ik vertaal de wensen en eisen van de klant in mooie retestrakke ontwerpen´, legt Bart uit..

Door: Robert van Esseveld, op: 26-07-2016 Lees verder...

WEBLOG

PHP 7.0, wat een performance

Afgelopen december werd PHP 7 gelanceerd. Er zijn forse verbeteringen aangebracht vergeleken met de voorgang PHP 5. Tijd dus om PHP 7 te gaan implementeren in onze hosting diensten. In deze post leest u alles over de voordelen van PHP 7 en het in gebruik nemen van deze nieuwe versie.

Door: Patrick van Haren , op: 02-05-2016 Lees verder...

WEBLOG

Twee nieuwe nerds

Zo nu en dan is een team toe aan vervanging en vernieuwing. Zo is één werknemer vertrokken en zijn er twee nieuwe!

Door: Patrick van Haren, op: 04-02-2016 Lees verder...

WEBLOG

Anti-DDoS NaWas - Samen sta je sterk

Met enige regelmaat hebben hostingbedrijven DDoS aanvallen te verduren. Ook bij ons zien we het aantal en met name de sterkte van attacks toenemen. Als hostingbedrijf vang je een DDoS niet in je eentje op, maar samen sta je sterk. Daarom hebben veel datacenters en providers de koppen bij elkaar gestoken om samen een capaciteit neer te zetten om grote attacks op te vangen. Lees in deze blog alles over NaWas.

Door: Patrick van Haren, op: 02-09-2015 Lees verder...

WEBLOG

Hoe veilig is jouw CMS?

Een content management systeem (CMS) kan heel handig zijn. Het onderhouden van je website is zo erg fijn en snel.

Door: Rudy, op: 08-04-2015 Lees verder...

WEBLOG

Back-ups: een elementair noodzaak

Het maken van back-ups is essentieel, dat is geen nieuwtje. Toch is het niet zorgvuldig of voldoende maken van back-ups één van de meest voorkomende oorzaken binnen de ICT welke grote gevolgen met zich mee kan brengen. Pas op het moment dat een back-up nodig is, blijkt vaak de juiste back-up niet (volledig) beschikbaar te zijn.

Door: Patrick, op: 08-04-2015 Lees verder...

WEBLOG

Alternative PHP Cache (APC)

APC is een cache methode voor PHP, welke zeer geschikt is voor onze Business en Magento webhosting. Het grote voordeel van deze cache methode, is dat PHP wordt vertaald naar ‘machinecode’. Hierdoor wordt een pagina veel sneller geladen zodra deze door een bezoeker wordt opgevraagd. APC staat voor Alternative PHP Cache.

Door: Patrick, op: 08-04-2015 Lees verder...

WEBLOG

Een klant in de spotlights: Communicatiebureau Graphicair

Sinds het bestaan van iXL hosting schenken wij alle aandacht aan onze klanten. Groot, klein, particulieren en bedrijven voorzien we van kwalitatieve hosting. Het blijkt wel dat hosting niet meer weg te denken is. Ook communicatiebureau Graphicair is met haar veelzijdige klantenportfolio afhankelijk van onze dienstverlening.

Door: Robert, op: 08-04-2015 Lees verder...

WEBLOG

Een klant in de spotlights: Uitbieden.nl

Sinds het bestaan van iXL hosting schenken wij alle aandacht aan onze klanten. Groot, klein, particulieren en bedrijven voorzien we van kwalitatieve hosting. Het blijkt wel dat hosting niet meer weg te denken is. UitBieden.nl is één van onze relaties die zonder hosting niet zou kunnen bestaan. Daarom stellen wij met trots de unieke en vooruitstrevende veilingsite UitBieden.nl aan u voor.

Door: Robert, op: 08-04-2015 Lees verder...

WEBLOG

Een klant in de spotlights: WebsiteAanbieder.nl

WebsiteAanbieder.nl heeft een uniek concept waarmee goedkoop kwalitatieve websites geleverd worden. Klanten beschikken in 4 eenvoudige stappen over een volwaardige website. Na het opleveren helpen wij de klanten met hun website, aftersales speelt een belangrijke rol.

Door: Patrick, op: 08-04-2015 Lees verder...

WEBLOG

Column: Servermigraties

Servermigraties zijn voor veel hosters waarschijnlijk een bekend iets wat daarentegen ook vermoeiend is.

Door: Milan, op: 08-04-2015 Lees verder...

WEBLOG

Overselling, doet je er aan mee?

Overselling is geen nieuw begrip. Luchtvaartmaatschappijen maken er gebruik van doordat er altijd passagiers afzeggen of de vlucht missen. Er zijn dus altijd meer boekingen dan zitplaatsen. Ook in de hosting wordt er steeds meer gebruik van gemaakt om de concurrenten ‘slim’ af te zijn. Maar is dit wel een goede zet?

Door: Robert, op: 08-04-2015 Lees verder...

WEBLOG

Het belang van een goed wachtwoord

Je kent ze vast, ‘Welkom01’, ‘abc123’ of ‘qwerty’. Deze klassieke wachtwoorden zijn zo veel gebruikt wat de kans op misbruik enorm vergroot.

Door: Patrick, op: 08-04-2015 Lees verder...

WEBLOG

Een klant in de spotlights: Exova

Na in 2007 een concept voor passend onderwijs voor hoogbegaafden te hebben ontwikkeld (Leonardo onderwijs) ben ik in 2010 gestart met de EXOVA visie: passend onderwijs voor alle leerlingen. Basis is het verschuiven van het eigenaarschap voor het leren van leraar naar leerling: ontwikkeling in eigen tempo en op eigen niveau.

Door: Patrick, op: 08-04-2015 Lees verder...

WEBLOG

iXL van toen tot nu

Hoelang ben je klant? 2, 3, misschien al 4 jaar? Dan herinner je zich vast nog onze oude naam; UltriMedia. 2007 was het jaar waarin we van start gingen. Nee, niet met het aanbieden van hosting, maar zoals de naam UltriMedia impliceert; media gerelateerde diensten. Hieronder kan het ontwerpen en realiseren van websites, shops, campagnes, promotiemateriaal en dergelijke worden verstaan.

Door: Robert, op: 08-04-2015 Lees verder...

WEBLOG

SVN bij iXL

SVN is een benaming voor het programma “Apache subversion”. SVN is een populair versiebeheersysteem en helpt je om wijzigingen die gemaakt zijn tijdens de ontwikkeling van je websites en applicaties overzichtelijk bij te houden in een zogenaamde SVN repository (repo). Als je een fout gemaakt hebt kun je deze gemakkelijk opsporen en ongedaan maken.

Door: Patrick, op: 08-04-2015 Lees verder...

WEBLOG

Abuse; hoe gaat iXL daar mee om?

Abuse, Je hebt het vast wel eens voorbij zien komen of misschien zelfs meegemaakt. Dit kent verschillende takken, bijvoorbeeld dat je website SPAM verstuurt, je website malware bevat of in het ergste geval zelfs phishingpagina’s serveert.

Door: Robert, op: 08-04-2015 Lees verder...

WEBLOG

Help, mijn data!

Een van de belangrijkste en misschien wel het meest essentiële maar vaak vergeten handeling is ongetwijfeld het maken van een goede back-up. Het risico om data kwijt te raken kan eenvoudig tot een minimum worden beperkt en de gevolgen van dataverlies zijn vaak dramatisch groot. Toch is het maken en voldoende controleren van een back-up geen favoriete taak van een ICT’er. Het instellen van een back-up kost wat tijd en het loont niet direct. Vooral wanneer alles goed draait wordt daar meestal niet naar omgekeken. Maar op het moment dat er iets gebeurd, bent je te laat.

Door: Patrick, op: 08-04-2015 Lees verder...

WEBLOG

Natuurlijk hosten wij groen

Veel providers hosten tegenwoordig ‘groen’. Ook wij maken gebruik van groene energie, waardoor wij een steentje aan het milieu bijdragen. Maar wat houdt groene hosting precies in?

Door: Robert, op: 08-04-2015 Lees verder...

WEBLOG

Een klant in de spotlights: Clarenz B.V.

Sinds het bestaan van iXL hosting schenken wij alle aandacht aan onze klanten. Groot, klein, particulieren en bedrijven voorzien we van kwalitatieve hosting. Het blijkt wel dat hosting niet meer weg te denken is. Ook Clarenz B.V. is met haar veelzijdige klantenportfolio afhankelijk van onze dienstverlening.

Door: Robert, op: 08-04-2015 Lees verder...

WEBLOG

Hoeveel bezoekers kan mijn website aan?

Je bent het vast al eens tegengekomen, een website die het opeens niet meer doet wanneer je deze wilt bezoeken. Dit kan duiden tot een storing, maar ook kan dit betekenen dat de webserver het aantal bezoekers niet meer aankan. Het zal niet de eerste keer zijn dat websites van grote concerten tijdens de voorverkoop niet goed bereikbaar zijn. Hoe meet je het maximum aantal bezoekers?

Door: Patrick, op: 08-04-2015 Lees verder...

WEBLOG

Wat is phishing?

Door de anonimiteit, het vele gebruik en de dagelijkse groei van internet is internet fraude de laatste jaren erg gegroeid. Naast spam en overige ongewenste reclame is phishing erg in trek bij internet criminelen. In de hostingbranche betekent dit dat enkele maatregelen getroffen moeten worden om phishing te bestrijden.

Door: Patrick, op: 08-04-2015 Lees verder...

WEBLOG

VPS, Dedicated server?! Wie, wat, waar?

Al een geruime tijd biedt iXL hosting virtual private servers (VPS) en dedicated servers aan. Voor sommigen zijn deze termen/producten echter niet zo duidelijk. In deze blog proberen we duidelijk te maken wat deze twee producten inhouden.

Door: Milan, op: 03-02-2012 Lees verder...