WEBLOG

WordPress webmaster? Bespaar veel tijd met WP-CLI!

Ben jij een webdeveloper die tijd wil besparen? Dan moet je zeker kennismaken met WP-CLI (WordPress Command Line Interface), een tool die iXL Hosting heeft geïnstalleerd op alle Business & Reseller webhosting-pakketten.


WP-CLI maakt het mogelijk om handelingen die je normaliter via WordPress admin zou doen, uit te voeren via de commandline. De voordelen: je kunt sneller werken en krijgt meer mogelijkheden. Met WP-CLI kun je bijvoorbeeld eenvoudig fouten en problemen oplossen en opsporen, onderhoud en updates uitvoeren en het gebruik van de interface omzeilen als de backend niet beschikbaar is.


Aan de slag

Om het je makkelijk te maken, hebben wij WP-CLI alvast voor je geïnstalleerd. Even inloggen via SSH en je kunt meteen aan de slag. Hoe werkt het? Je kunt WordPress-commando´s uitvoeren via het commando ´wp´, gevolgd door de gewenste actie. Er zijn legio mogelijkheden. Deze commando´s gaan je zeker verder helpen.


Tijd besparen

Natuurlijk moet je even een drempel over om deze nieuwe werkwijze onder de knie te krijgen, maar op de langere termijn ga je zeker veel tijd besparen.


Snel aan de slag? Check onze helpdesk.

Meer weten over WP-CLI? Neem contact met ons op.

Door: Rick Top, op: 04-09-2017