DNS hosting

FAQ DNS hosting

De meest gestelde vragen over DNS hosting

 • Wat is DNS hosting?
  DNS staat voor Domain Name System. Simpel gezegd: DNS (het domain name system) is het systeem dat ervoor zorgt dat namen worden omgezet in IP-adressen en IP-adressen weer in namen, zoals domeinnamen, subdomeinen, hostnamen enz.. U heeft DNS hosting nodig om domeinen door te sturen naar de juiste server. Zonder DNS is uw domeinnaam onbereikbaar.
 • Hoe snel wordt DNS hosting opgeleverd?
  Na ontvangst van betaling, worden uw nameservers aangemaakt op onze DNS servers. Deze zullen binnen 24 uur tijdens werkdagen klaar zijn voor gebruik.
 • Waarom zijn er setupkosten aan verbonden?
  In tegenstelling tot bijvoorbeeld webhosting, zijn aan deze dienst behoorlijk wat handelingen verbonden. Zoals het aanmaken van uw nameservers op onze DNS servers, testen en opleveren. Hiervoor zijn de eenmalige setup kosten.
 • Kan ik het hele DNS verhaal aan jullie uitbesteden?
  Dat is zeker mogelijk! Wij beschikken over een ruime ervaring op het gebied van DNS servers voor de meest uiteenlopende doeleinden. Voor een offerte op maat kunt het best contact met ons opnemen.
 • Beschikken jullie over reserve hardware?
  Ja, wij beschikken over reserve hardware. Doordat er drie geografische gescheiden DNS servers zijn zult u van eventuele downtime van een server niets merken.
 • Hoe kan ik mijn pakket opzeggen?
  Uw opzegging kan worden verwerkt via het klantenpanel "Mijn iXL Hosting". Deze zal vervolgens per einde looptijd worden doorgevoerd. Houd bij uw opzegging rekening met het opzegtermijn.
Komt u er niet uit? Bel/Mail ons
Bel ons

Uw DNS altijd online?

Vraag direct uw DNS pakket aan waarna de oplevering binnen een werkdag geregeld is.