Domeinnamen

Domeinregistratie, snel, veilig (DNSSEC) en voordelig

Alle extensies zijn mogelijk!

Een domeinnaam is de unieke aanduiding voor een internetadres. Een domein kan worden gebruikt voor alle internetdiensten, zoals de URL van een website of een e-mailadres. Voorbeelden van domeinnamen zijn “ixlhosting.nl”, “google.com”, “msn.com” etc.

Wilt u veel domeinen registreren? Dan zijn interessante reseller kortingen toe te passen. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden: sales@ixlhosting.nl of bel naar 0318 830207.

Is uw domein nog beschikbaar?

Controleer eenvoudig en snel of uw website nog beschikbaar is

    Specificaties

    Prijs

    per jaar

    Populaire extensies


    Extensie Land Prijs
    .nl Nederland € 7,50
    .eu Europa € 14,00
    .com Internationaal € 10,00
    .net Internationaal € 10,00
    .org Internationaal € 10,00
    .be Belgie € 9,50
    .de Duitsland € 19,00
    .nu Internationaal € 28,00

    Populaire GTLD's


    Extensie Land Prijs
    .nl Nederland € 7,50
    .eu Europa € 14,00
    .com Internationaal € 10,00
    .net Internationaal € 10,00
    .org Internationaal € 10,00
    .be Belgie € 9,50
    .de Duitsland € 19,00
    .nu Internationaal € 28,00

    iXL Hosting API

    Met de API (Application Programming Interface) van iXL hosting kunt u uw eigen systeem koppelen aan dat van ons. Zo kunt u met uw eigen scripts verzoeken, registraties en updates rechtstreeks sturen naar het systeem van iXL hosting. Onze API is momenteel in staat domeinregistraties af te handelen en domein statussen op te vragen.

    Gebruik van eigen nameservers

    Indien u alleen een domeinnaam wilt registreren of als u ergens anders uw hosting heeft ondergebracht, is het mogelijk uw eigen nameservers te gebruiken. Bij ons bestelformulier kunt u uw eigen nameservers invoeren; deze worden dan bij de registratie gebruikt.

    Reseller domein registratie

    Als Reseller krijgt u korting op onze domeinen. Tijdens het registeren / verhuizen van uw domein(en) kunt u aangeven dat u reseller bent. Vanaf dat moment worden reseller tarieven gehanteerd.

    Real time registratie

    Bij betaling per iDeal of PayPal wordt uw domein direct (realtime) geregistreerd en toegevoegd aan uw hosting account. Daarnaast kunt u er voor kiezen meerdere domeinen in één keer te registreren. Ook bieden wij de mogelijkheid per incasso, bankoverschrijving of creditcard te betalen.

    Veel gestelde vragen

    De meest gestelde vragen over domeinnamen

    • Kan ik ook enkel een domeinnaam bestellen?
      Ja, u kunt ook alleen een domeinnaam afnemen. Dit domein kunt u onder andere doorverwijzen naar onze DNS servers of uw eigen DNS servers. Dit kunt u naar wens aanpassen tijdens de bestelprocedure. Let op: bij alleen afname van een domeinregistratie, kan geen DNS worden beheerd. Hier is een hostingpakket voor noodzakelijk.
    • Kan ik mijn eigen nameservers gebruiken?
      Het gebruiken van eigen nameservers is mogelijk. Tijdens de bestelprocedure kunt u de nameservers indien gewenst aanpassen. Standaard staan deze op onze nameservers ingesteld. Ook kunt u uw nameservers van bestaande domeinregistraties beheren in "Mijn iXL Hosting".
    • Hoe registreer ik meerdere domeinen tegelijk?
      Voor meerdere domeinen en een snelle afhandeling is de eenvoudigste manier om uw domeinen via ons bestelformulier te registreren. Door op “Voeg nog een domein toe” te klikken kunt u zoveel domeinen tegelijk registreren als u wenst. Tevens kunt u voor bulkdomeinregistraties een CSV importeren tijdens de bestelling.
    • Hoe snel is mijn domeinnaam online?
      Dit is afhankelijk van de extensie. Een .nl domein is direct geregistreerd en werkt binnen enkele uren. Bij andere extenties is dat weer anders.