Groene hosting

Groene hosting, al vanaf het eerste moment

Vanaf het bestaan van iXL zijn we bezig met ‘groene hosting’, het klimaat neutraal hosten van onze klanten. Servers verbruiken veel stroom, door goed op verbruik te letten valt er dus veel te winnen.

Stroom

Stroomtoevoer is altijd gedeeltelijk grijs, dus niet milieuvriendelijk. Gelukkig bieden duurzame bronnen steeds meer mogelijkheden. In een vlak land als Nederland heeft de wind op veel plaatsen vrij spel. De windmolens draaien overuren en voorzien onze apparatuur van stroom. Groene stroom.

Energiezuinige apparatuur

Onze R230 dedicated servers trekken gemiddeld slechts 0,35 ampère. Ook bij de grotere machines (R430, R730 & R630)die worden ingezet voor ons webhosting en cloud VPS platform, wordt het stroomverbruik beperkt door gebruikt te maken van energiezuinige voedingen.

Datacenters

Een beter milieu begint bij jezelf. Helemaal waar. Maar uiteindelijk moeten we het toch samen doen. Daarom werken we bij iXL graag intensief samen met ´groene´ partners. Alle datacenters waarvan wij gebruik maken, werken volledig op Nederlandse windenergie. Bij de productie van deze duurzame energie komt geen CO2 vrij.

Koeling apparatuur

Ook bij de koeling van de datacenters is energiebesparing een toverwoord. De aircosystemen maken voor de koeling gebruik van buitenlucht in plaats van de warme lucht van andere servers. De afgesloten ´çold corridors´ garanderen dat er efficiënt wordt omgegaan met de gekoelde lucht.

iXL probeert met bovenstaande technieken de CO2-uitstoot te verminderen en een steentje bij te dragen aan het milieu. Mede daarom zijn wij deelnemer van HIER, Cleanbits en The Green Fan. Ook zijn we trotse sponsor van Just Diggit (https://justdiggit.org/nl/). Hoe groener de aarde, hoe koeler de planeet.