Bestanden beheren in DirectAdmin

Bestanden uploaden en beheren in DirectAdmin is altijd mogelijk, waar je zich ook bevindt. Dus als je zich in een situatie bevindt waar je even geen FTP kunt gebruiken, kan het handig zijn om de File Manager van DirectAdmin te gebruiken.

Klik in DirectAdmin op het icoon van de File Manager.

Uploaden

Blader naar de map waar je de bestanden wilt uploaden (meestal is dat domains/uwdomein.nl/public_html), en klik onderaan de pagina op ‘Upload files to current directory’. Je komt op een pagina terecht waar je bestanden kunt kiezen.

Bestanden en mappen maken

Om een nieuwe map te maken, typ je naast ‘Create New Folder’ de naam van de nieuwe map in en klik je op ‘Create’.

Om een nieuw bestand te maken, typ je naast ‘Create New File’ de nieuwe bestandsnaam in en klik je op ‘Create’.

Bestanden bewerken

Klik naast het bestand dat je wilt bewerken op ‘Edit’. Je kunt eventueel een andere bestandsnaam kiezen. Klik als je klaar bent op ‘Save As’.

Kopiëren en verplaatsen

Om bestanden te kopiëren of verplaatsen, maak je gebruik van het klembord (Clipboard). Selecteer eerst de bestanden die je wilt kopiëren of verplaatsen, en klik dan op de knop ‘Add to clipboard’. Blader vervolgens naar de map waar je de bestanden wilt laten. Klik op ‘Copy Clipboard Files here’ om ze te kopiëren, of op ‘Move Clipboard Files here’ om ze te verplaatsen.

Verwijderen

Om een bestanden/mappen te verwijderen, selecteer je wat je wilt verwijderen, en klik je op ‘Delete’.

Gecomprimeerde bestanden uitpakken

Het is ook mogelijk om een gecomprimeerde bestanden (.tar.gz en .zip) uit te pakken. Hiervoor moet je eerst het bestand uploaden en dan kun je ze uitpakken door naast het bestand op ‘Extract’ te klikken.

  • Deel dit bericht