Mail configureren Windows 8

Het koppelen van een mail account in Windows 8 wordt in deze handleiding stap voor stap uitgelegd. Onderstaande handleiding is van toepassing op een DirectAdmin omgeving. We gaan er hierbij vanuit dat je al reeds een mailaccount in DirectAdmin hebt aangemaakt.

Stap 1: Start -> Mail

Allereerst open je het mailprogramma via Start:

Stap 2: Mail -> Instellingen

Na het starten van het mailprogramma beweeg je met je pijl volledig naar de rechterkant van het scherm waarbij de onderstaande donkergrijze balk tevoorschijn komt. Klik op instellingen.

Stap 3: Instellingen -> Accounts ->

Klik vervolgens op “Accounts”, vervolgens “Een account toevoegen” en daarna “Ander account”.

Het onderstaande scherm verschijnt waar je kiest voor “Meer details weergeven”.

Stap 4: Invoeren gegevens

Het scherm wordt uitgebreid met enkele opties. In de bovenste twee velden “E-mailadres” en “Gebruikersnaam” vult u uw mailadres in. Bijvoorbeeld info@example.com

Het veld “wachtwoord” vul je met je wachtwoord. De inkomende én uitgaande mailserver is “mail.uwdomeinnaam.nl” (waar je uwdomeinnaam.nl vervangt).

Stap 5: SSL, Poort 587

Standaard schakel je SSL voor zowel inkomende als uitgaande mail uit, tenzij je een eigen SSL certificaat hebt. Let er vervolgens op dat je poort 587 voor uitgaande mail gebruikt. Vink de optie “Op de server voor uitgaande e-mail is authenticatie vereist” aan. Dit geldt ook voor “Dezelfde gebruikersnaam en hetzelfde wachtwoord gebruiken om e-mail te versturen en ontvangen”. Klik op “verbinding maken” om de verbinding te testen en het account definitief toe te voegen.

  • Deel dit bericht