NL Domeinnaam uit quarantaine halen

Indien een domeinnaam bij een partij wordt opgezegd, zal deze per einde looptijd in quarantaine komen te staan. Wil je jouw domeinnaam verhuizen? Let er dan goed op dat je dit op tijd doet, dus vóór einde looptijd.

Vragen? Stuur gerust een mail naar: support@ixlhosting.nl

Onderstaande informatie geldt voor .nl domeinnamen en kan per extensie afwijken. Neem voor vragen over andere extensies contact op via support@ixlhosting.nl

Domeinnaam uit quarantaine halen.
Staat jouw domeinnaam in quarantaine en wil je het toch weer in je bezit krijgen? Er zijn twee mogelijkheden hiervoor.

De termijn dat jouw domeinnaam in quarantaine staat is 40 dagen. Je kunt deze periode afwachten en daarna direct het domein verhuizen. Let op, als een domeinnaam uit quarantaine komt kan deze door iedereen geregistreerd worden. Er zijn veel domeinnaam handelaren die domeinen registreren die uit quarantaine komen!

Wil je snel jouw website weer bereikbaar hebben en/of wil je het risico niet lopen dat iemand anders jouw domein registreert? Er is een procedure om jouw domeinnaam uit quarantaine te halen. Dit brengt kosten met zich mee, namelijk €120,- (eenmalig, exclusief BTW en exclusief abonnementskosten van het domein).

Procedure in gang zetten.
Hoe zet je deze procedure in gang? Dien een verzoek in door een mail met onderstaande gegevens te sturen naar info@ixlhosting.nl

  • Legitimatie (voor een bedrijf ook een KvK uittreksel van max. 6 maanden oud)
  • Een ondertekende brief waarin de houder van het domein akkoord gaat dat het domein verhuisd wordt met de bijkomende kosten.
  • Akkoord met de prijs om het domein uit quarantaine te halen.
  • Deel dit bericht