Reseller introductie

Het grote voordeel van reseller accounts is het kunnen aanmaken en beheren van onderliggende gebruikers. Een reseller is niets meer dan een beheeromgeving voor je eigen hostingpakketten. Elke gebruiker heeft een eigen geïsoleerde omgeving met daarin de specificaties die je zelf heeft toegewezen.

Voor het eerst een gebruiker aanmaken

Heb je een nieuw reseller pakket en / of wil je voor het eerst een gebruiker aanmaken? Log allereerst in op je DirectAdmin pakket. Je vindt daar een link “Manage User Packages” waarachter “Add Package” te vinden is. Klik hier achtereenvolgens op, waar je een tabel ziet met invoervelden. Een package is een specificatielijst van een hostingpakket. Als voorbeeld: Wij bieden Reseller “Basic”, Advanced” en “Premium” aan. Vul de lijst in met de gewenste specificaties voor een pakket en sla deze op. Keer vervolgens terug naar de home pagina van je DIrectAdmin account.

Klik op “Add new user”. Kies een gebruikersnaam, mailadres, wachtwoord, domeinnaam en één van de packages die je in de vorige stap heeft aangemaakt. Met submit bevestig je het aanmaken van de gebruiker. Met de door je gekozen login gegevens kun je inloggen in je DirectAdmin pakket, zodat de klant zijn eigen login gegevens heeft.

Via welke URL logt de klant in?

De klant kan inloggen op elke URL die verwijst naar jou reseller IP adres. Dit kan dus het domein van je klant zijn: https://sitevanuwklant.nl:2222 Of je eigen site / IP adres van het reseller pakket.

  • Deel dit bericht