Subdomeinen beheren

Wat is een subdomein?

Een subdomein is een subnaam dat met een punt gescheiden is vóór je domeinnaam. Een voorbeeld van een subdomein is “helpdesk.ixlhosting.nl”, dit is een subdomein van “ixlhosting.nl”. Een subdomein wordt vaak gebruikt als ontwikkelomgeving (bijvoorbeeld dev.ixlhosting.nl). Ook wordt dit vaak gebruikt voor het hosten van een gescheiden onderdeel van je website.

Wanneer kan ik een subdomein aanmaken?

Het aanmaken van een subdomein is altijd mogelijk op onze shared webhostingpakketten. Je beschikt over je DirectAdmin login gegevens, waar je subdomeinen kan beheren. Dit is op al onze pakketten ongelimiteerd.

Let op: Het toevoegen van een subdomein kan altijd even duren, hooguit enkele uren. Bij de toevoeging wordt op de achtergrond een DNS record aangemaakt.

Hoe maak ik een subdomein?

Login op DirectAdmin en kies voor ‘Subdomain Management’.

Hier kun je een subdomein invullen. Klik op ‘Create’ om te bevestigen. Vervolgens wordt het subdomein aangemaakt en kun je website uploaden via FTP. In het voorbeeld is dat ‘domains/uwdomein.nl/public_html/voorbeeld’.

Tip: Host je de DNS van je domeinnaam elders? Maak dan een A record aan met de naam van je subdomein en als value het IP adres van je server. Het IP van je server vind je terug in je klantenpanel. Voor het toevoegen van een A record kun je terecht bij de hoster van je DNS.

  • Deel dit bericht