Infrastructuur

Infrastructuur iXL

Onze infrastructuur bestaat uit twee datacenters en twee netwerken. Wij leveren onze diensten vanuit het BIT datacenter te Ede en Evoswitch te Haarlem. De voornaamste reden dat we voor deze datacenters hebben gekozen is hun netwerksnelheid, capaciteit en kwaliteit. Daarnaast hebben beide datacenters een hoge reputatie, zijn ze op alle mogelijke fronten redundant uitgevoerd en maken ze beide gebruik van groene stroom!

Datacenter Bit

Onze datacenters

Datacenters BIT-2
In september 2011 heeft iXL hosting deze locatie in gebruik genomen in Ede, namelijk datacenter BIT. In dit VEB beveiligingsklasse 4 en ISO/IEC 27001:2005 gecertificeerde datacenter, dat bekend staat om haar professionaliteit en kwaliteit, gaan we onze dienstverlening (vooral cloud gerelateerde diensten) verder uitbreiden.

Datacenter BIT-1, Nedzone, Evoswitch
Deze datacenters zijn onze fallback locaties. In BIT-1 plaatsen we met name alle apparatuur, clusters en cloud die redundant moeten zijn over 2 datacenters. Nedzone en Evoswitch wordt met name gebruikt voor clustering van onze DNS infrastructuur, mailfallback en monitoring.

Ons netwerk

Netwerk ring
BIT heeft een core netwerk tussen 6 locaties. Tussen 4 van deze locaties loopt een glasvezelring, te weten tussen BIT-1 (Ede), BIT-2 (Ede), SARA (Amsterdam) en Telecity 2 (Amsterdam). Daarnaast is BIT aanwezig in Londen en Frankfurt.

Netwerk verbindingen
Het IP netwerk van BIT is via een viertal IP transit leveranciers (NTT/Verio, GlobalCrossing, KPN Eurorings en Tinet) aan het internet verbonden. Ieder van deze transitverbindingen heeft een capaciteit van 1Gb/sec en elke transitleverancier is op een verschillende locatie aan ons netwerk gekoppeld. Daarnaast is BIT aangesloten op een aantal internet exchanges: 2x 10Gb/sec AMS-IX (de Amsterdam Internet Exchange, op twee verschillende geografische locaties), 2x 1Gb/sec NL-ix (The Netherlands Internet Exchange, ook op twee verschillende geografische locaties), 1x 10Gb/sec DE-CIX (Frankfurt, de Duitse Internet Exchange), 2x 1Gb/sec LINX (London Internet Exchange). Op het volledige IP netwerk van BIT wordt IPv6 ondersteund.

Netwerk Switch