Infrastructuur

Over onze geniale infrastructuur

Onze infrastructuur bestaat uit twee datacenters en twee netwerken. Wij leveren onze diensten vanuit het BIT datacenter te Ede en Evoswitch te Haarlem. De voornaamste reden dat we voor deze datacenters hebben gekozen is hun netwerk snelheid, capaciteit en kwaliteit. Daarnaast hebben beide datacenters een hoge reputatie, zijn ze op alle mogelijke fronten redundant uitgevoerd en maken ze beide gebruik van groene stroom!

BIT

Datacenter BIT
In September 2011 heeft iXL hosting haar nieuwe locatie in gebruik genomen in Ede, namelijk datacenter BIT. In dit VEB beveiligingsklasse 4 en ISO/IEC 27001:2005 gecertificeerde datacenter, dat bekend staat om haar professionaliteit en kwaliteit, gaan we onze dienstverlening (vooral cloud gerelateerde diensten) verder uitbreiden.

Stroom
Een continue, stabiele netspanning is een basisvoorwaarde voor het functioneren van de apparatuur in onze serverruimtes. BIT betrekt daarom haar netspanning van het energiebedrijf via een eigen voedingskabel. De drie fases die ze van de energiemaatschappij krijgen aangeboden worden continu gemeten, zodat ze gealarmeerd worden bij eventuele afwijkingen op het lichtnet. In BIT-2 is de noodstroomvoorziening geheel dubbel uitgevoerd. Elke maand wordt een hele dag op aggregaatsspanning gewerkt, zodat wij zeker weten dat de aggregaten het ook zullen doen als wij ze echt nodig hebben.

Beveiliging
De datacenters zijn beveiligd conform VEB beveiligingsklasse 4*. Niet alleen de elektronische maar ook de bouwkundige beveiliging, zoals deuren, hekken en sloten, voldoet aan de hoogste normen. De alarminstallaties zijn door middel van twee rechtstreekse en bewaakte verbindingen aangesloten op twee verschillende meldkamers. ‘s Nachts en in het weekend rijden er ook nog eens twee verschillende surveillancediensten meerdere keren langs ons pand om een optimale veiligheid te garanderen. De apparatuur in onze serverruimtes, en alle gegevens die bij ons zijn opgeslagen, zijn zo goed tegen inbraak beveiligd als menselijkerwijs mogelijk is.

Brandblusinstallatie
Alle serverruimtes in beide datacenters zijn uitgerust met gasblusinstallaties. Deze zorgen ervoor dat bij brand in hoog tempo een speciaal gasmengsel in deze ruimtes wordt geblazen, dat snel mengt met de aanwezige lucht. De gebruikte gassen vormen een bijzonder effectief blusmiddel voor elektrische en elektronische apparatuur, maar vormen geen risico voor de mensen die zich eventueel in de serverruimtes bevinden en zijn bovendien onschadelijk voor het milieu: ze zijn van nature al in de omgevingslucht aanwezig.

Netwerk

Netwerk ring
BIT heeft een core netwerk tussen 6 locaties. Tussen 4 van deze locaties loopt een glasvezelring, te weten tussen BIT-1 (Ede), BIT-2 (Ede), SARA (Amsterdam) en Telecity 2 (Amsterdam). Daarnaast is BIT aanwezig in Londen en Frankfurt.

Netwerk verbindingen
Het IP netwerk van BIT is via een viertal IP transit leveranciers (NTT/Verio, GlobalCrossing, KPN Eurorings en Tinet) aan het internet verbonden. Ieder van deze transitverbindingen heeft een capaciteit van 1Gb/sec en elke transitleverancier is op een verschillende locatie aan ons netwerk gekoppeld. Daarnaast is BIT aangesloten op een aantal internet exchanges: 2x 10Gb/sec AMS-IX (de Amsterdam Internet Exchange, op twee verschillende geografische locaties), 2x 1Gb/sec NL-ix (The Netherlands Internet Exchange, ook op twee verschillende geografische locaties), 1x 10Gb/sec DE-CIX (Frankfurt, de Duitse Internet Exchange), 2x 1Gb/sec LINX (London Internet Exchange). Op het volledige IP netwerk van BIT wordt IPv6 ondersteund.

Evoswitch

Datacenter Evoswitch
Evoswitch is één van de twee datacenters waarvandaan wij onze dienstverlening aanbieden. Dit geavanceerde datacenter dat altijd op de technieken vooruit loopt, staat eveneens voor redundantie en continuïteit.

Stroom
EvoSwitch heeft op dit moment een capaciteit van 25 Megawatt, met de mogelijkheid uit te breiden tot 60 Megawatt. Evoswitch heeft eenzelfde ruimte-indeling als veel andere datacenters, maar met haar duurzame milieuvriendelijke technologie is EvoSwitch veel efficiënter in het gebruik van Energie. In EvoSwitch Datacenter zijn meerdere voedingsbronnen aanwezig, waardoor er altijd voldoende energie om uw (missie kritische) applicaties te draaien.

Beveiliging
Evoswitch heeft de strengste voorzorgs- en tegenmaatregelen genomen om uw apparatuur te beschermen. Het resultaat is een minimaal risico en maximale uptime voor uw (bedrijfskritische) applicaties. EvoSwitch heeft een streng toegangsbeleid. Een ieder die toegang wil tot het datacenter moet zich identificeren door middel van een identiteitsbewijs. Zonder uw specifieke toestemming krijgt niemand toegang tot uw servers.

Koeling
Reguliere datacenters worden gekoeld met energieverslindende compressoren. EvoSwitch gebruikt echter een eigen Free Cooling concept. Dit is een energie-efficiënte koeltechniek waarbij handig gebruik wordt gemaakt van de koude buitenlucht. Dankzij het gematigd klimaat van Nederland heeft de buitenlucht namelijk een ideale temperatuur en vochtigheid.

 

Netwerk

Netwerkinfrastructuur
De netwerkinfrastructuur van LeaseWeb is met behulp van een Cisco CRS-3 en een Juniper MX-960 3D core router, flexibel, hiërarchisch en zeer schaalbaar ingericht. Twee core routers zijn geografisch van elkaar gescheiden in verschillende datacenters. Zij verbinden alle datacenters binnen het netwerk van LeaseWeb met het internet en bieden ons superieure netwerkprestaties. LeaseWeb heeft gekozen voor deze twee core routers omdat dit ontwerp de verzekering biedt van flexibiliteit en een ultieme state-of-the-art uptime.

 

Foto impressie

iXL Hosting Live Help

Mail iXL hosting