Onderhoud en storingen

Overzicht

[Storing - opgelost] syn flood web08

Al een geringe tijd ervaren we op web08 een syn flood (DoS aanval).
De aanval is onder controle maar tot op heden nog niet gestopt, waardoor de kans bestaat dat websites trager laden als dat u van ons gewend bent.

Wat is een syn flood?
Bij een SYN flood wordt een groot aantal verbindingsaanvragen met een fout bron-IP-adres naar een server gestuurd. Voor iedere aanvraag reserveert een server bronnen (bijvoorbeeld geheugen of een socket). Als de server vervolgens een bericht terugstuurt om aan te geven dat hij klaar is voor de verbinding, wordt dit bericht naar het verkeerde IP-adres gestuurd. De server krijgt vervolgens geen bericht terug en terwijl de server op antwoord wacht, blijven de gereserveerde bronnen in gebruik. Als er een groot aantal van dit soort aanvragen vlak na elkaar wordt verzonden kan dit ertoe leiden dat de server niet langer voor “echte” aanvragen bereikbaar is of dat de server zelfs crasht.

[Update 27-7-2012 13:36]
De aanval zet nog steeds door, de firewall is daarom nog strakker gezet. Als de firewall ziet dat er veel connecties worden gemaakt in een korte tijd, zal het betreffende IP voor een bepaalde tijd op de blacklist worden gezet. Het kan voorkomen dat dit ook het geval is bij u of uw klant en de websites voor u of uw klant niet meer te benaderen zijn. Mail uw of het IP van uw klant naar support@ixlhosting.nl, dan worden deze in de whitelist gezet.

[Update 27-7-2012 18:09]
De aanval lijkt te zijn geweken. De firewall staat weer in zijn normale stand en alles is weer 100% bereikbaar. Even als de performance, die weer is zoals u van ons gewend bent!
Natuurlijk houden we de aankomende uren alles nauwlettend in de gaten.

Mochten er naar aanleiding van deze storingsmelding vragen zijn, kunt u te allen tijde contact met ons opnemen
Telefoon: 0318 830207
E-mail: support@ixlhosting.nl


Geplaatst op: 27 juli 2012

iXL Hosting Live Help

Mail iXL hosting