Over ons

Innovatief, dynamisch en duidelijk in zijn bedrijfsvoering, dat is iXL hosting B.V.

Sinds 2007 zijn wij een hostingprovider met duidelijke doelstellingen: veelzijdige hosting, perfecte service en een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Wij verzorgen onder andere uw webhosting, domeinregistratie en servers. Persoonlijke dienstverlening op het hoogst haalbare niveau is zonder meer het belangrijkste speerpunt van onze visie op hostingservice. Ons team van betrokken en vakbekwame mensen heeft jarenlange ervaring en relevante, actuele kennis. Zo weten wij zeker dat wij uw wensen op het gebied van hosting kunnen realiseren!

Doelstelling

iXL hosting heeft als hostingprovider de doelstelling om een zo hoog mogelijke kwaliteit van hosting aan te bieden en tevens een goede prijs-kwaliteitverhouding te bewaken.

Dat is echter niet het enige waarin wij ons onderscheiden van andere hostingproviders. Wij hebben namelijk ook een zeer heldere bedrijfsvoering waarin kwaliteit maar ook zeker kwantiteit een prominente rol speelt. Wij bieden iedere klant deskundige en persoonlijke support met behulp van onze actuele kennis van de markt.

Kwaliteitswaarborg

Kwaliteit is een begrip dat in onze branche veel wordt misbruikt en te pas en te onpas wordt gebruikt, zonder dat uitgelegd wordt hoe deze kwaliteit gewaarborgd wordt. iXL hosting heeft echter reden om te garanderen dat kwaliteit wordt geleverd. Om bij de bron te beginnen hebben we gekozen voor datacenter Bit. Dit energiezuinige datacenter is aangesloten op maar liefst 18 internet exchanges en de nodige peerings, wat het netwerk één van de grootste en snelste in Nederland maakt. Bit geeft een 100% uptime garantie op haar stroomvoorzieningen en 99,9% op haar netwerk.

Verder maken wij gebruik van kwaliteitshard- en software, zoals Windows server 2008 – 2012, CentOS, Ubuntu, Dell, Western Digital, HP, Procuvre, Cisco, Intel en Asus. Iedere dienst is server gescheiden; ook deze site draait op een aparte server. Daarnaast maken we meerdere keren per dag (afhankelijk van de dienst) van iedere server back-ups, welke op een extern storage platform worden opgeslagen met een retentie van 2 maanden. Een van onze belangrijkste eigenschappen is dat er gedegen kennis aanwezig is om alles te beheren. Al deze waarborgen stellen ons in staat een uptime van minimaal 99.9% te garanderen.

Milieubewust

iXL hosting is een milieubewust bedrijf. We kijken zoveel mogelijk vooruit en verdiepen ons in de mogelijkheden die wij als hostingprovider hebben om onze leefomgeving zo gezond mogelijk te houden. Zo maken wij nu al gebruik van duurzame servers en een energiezuinig datacenter van Bit, dat CO2-neutraal opereert. Tevens zijn wij deelnemer van HIER en Cleanbits.

De gebruikte stroom binnen Bit wordt opgewekt uit waterkracht. Hierdoor wordt de uitstoot van CO2 met maar liefst 4 miljoen kilo per jaar verminderd. Dit is te vergelijken met 200.000 bomen.

iXL Hosting Live Help

Mail iXL hosting