29 januari 2018

2018, het jaar van de verhuizing?

Gaat iXL in 2018 verhuizen? Dat zou zomaar kunnen. We praten je graag bij over onze plannen voor het nieuwe jaar, maar kijken ook nog even achterom. In 2017 verwelkomden we nieuwe gezichten bij iXL, mochten we weer veel klanten voorzien van zorgeloze managed hosting en hebben we 15 DDoS aanvallen gefilterd en afgeslagen!

Nieuwe iXL’ers

Dagmar – Office manager
Office manager, secretaresse, assistent, duizendpoot, spin in het web, het is maar net hoe je het noemen wilt. Met ruim 17 jaar werkervaring als financieel medewerkster en office manager ga ik geen uitdaging uit de weg en neem ik mijn collega’s graag op efficiënte wijze werk uit handen. Van het verzorgen van een mailing tot de ontvangst van relaties en van voorraadbeheer tot de financiële administratie.

Joost – Linux Support Engineer
Tickets beantwoorden, server issues oplossen, domeinen verhuizen, email-problemen verhelpen en ga zo maar door. Joost rondde de opleiding Applicatie Ontwikkeling af, maar koos ervoor om zijn passie voor Linux en mensen helpen te volgen. Met mijn Linux-expertise en groeiende kennis van hosting ga ik mijn collega’s ondersteunen bij de dagelijkse support van klanten. Je zult mijn gezicht dus geregeld onder tickets en emails zien staan en ook zou je mij zomaar eens aan de telefoon kunnen krijgen. Ik ben nog een junior op dit gebied en iXL spreekt mij aan omdat ik hier in een open en gezellige, maar ook vooral leerzame omgeving aan de slag kan. Het werken met leuke collega’s is de punt op de i!

Mark – Sales / Accountmanager
Als voornaamste aanspreekpunt voor sales zul je Mark snel treffen. Met zijn opgewekte stem en positieve instelling geeft hij helder advies. Mark heeft al jaren ervaring in sales, maar kent ook de technische aspecten van IT. Hierdoor kan hij gemakkelijk sparren met een IT-beheerder en de vertaalslag maken met management of directie. Afspraak is afspraak bij Mark en je kunt hem hier dan ook altijd aan houden.

Prachtige klanten in 2017

In 2017 mochten we weer veel mooie namen verwelkomen op ons managed hosting platform: Shoptrader, Vouchervandaag.nl, Vitras, 100%NL, Rabobank, Fraudehelpdesk, Nederlandweb, Hebban, Geef.nl, La Place, HomeFashion en nog veel meer. Iedere klant is uniek, dus iedere klant is voorzien van configuraties die bij hem of haar passen met bijbehorende SLA. Sommige op basis van onze Cloud propositie, sommige op basis van onze dedicated server propositie. In alle gevallen volledig managed en dus ontzorgd door iXL. Wij maken (veel!) backups, monitoren 24/7 alle processen nauwkeurig, staan 24/7 klaar, voeren iedere maand preventief onderhoud uit en houden alles veilig (met o.a. DDoS filtering).

Innovaties & Prestaties

Voor het derde jaar op rij FD Gazelle
We zijn ontzettend blij dat we voor het derde jaar op rij bij de “Gazellen” horen! Dit is een prachtige prestatie van ons team, maar natuurlijk minstens zo belangrijk is het vertrouwen dat onze relaties in ons stelden. Bedankt daarvoor!

DNSSEC implementatie
Heb jij een domeinnaam met .nl geregistreerd bij iXL Hosting? Dan hebben wij dit jaar voor jou ´onder de motorkap´ een belangrijke verbetering doorgevoerd. Wij hebben DNSSEC uitgerold en dat betekent dat jouw domeinnaam en website nóg beter zijn beveiligd. Naast iXL zijn er in Nederland momenteel slechts een paar hostingbedrijven die deze service aanbieden.

Nieuwe webmail – Appsuite
Bij iXL vinden we dat mailen zo makkelijk mogelijk moet zijn. Daarom hebben we de afgelopen jaar Appsuite geïmplementeerd. Deze webmail, App Suite van OpenXchange, geeft veel nieuwe mogelijkheden en oogt een stuk beter dan Roundcube. Als je naar jouwdomein.nl/webmail gaat, zul je bij de nieuwe webmail App Suite uitkomen.

Redis Addon
Afgelopen jaar is onze Redis plugin gelanceerd. Je kunt deze plugin gebruiken via DirectAdmin. Met name WordPress, Joomla en Magento kunnen hier out of the box mee werken. We hebben verbeteringen zien halen van 400%!

Varnish Addon
Dit jaar hebben we ook een Varnish cluster opgezet. Met Varnish voor je webshop versnel je de webshop enorm! Uniek bij deze dienst is dat wij Varnish inclusief SSL ondersteuning mogelijk maken.

Wat zijn de plannen voor 2018?

Upgrade cloud
In 2017 hebben we opnieuw gespeurd naar nieuwe cloud-mogelijkheden. Aangezien de keuze reuze is, was dit een moeilijke en tijdrovende opgave, maar inmiddels hebben we een testomgeving draaien en zullen we dit jaar met deze nieuwe cloudomgeving live gaan. We zullen hier later uiteraard meer informatie over verstrekken.

Uitbreiding Mijn-iXL
Intern noemen we het ook wel iXL 2.0, waarbij verbeteringen in zowel front-end, backend als bedrijfsprofiel centraal staan. Onze relaties zullen dit vooral gaan merken aan verbeteringen en veranderingen in Mijn-iXL.

Nieuwe statistieken voor managed hosting
Inzicht is belangrijk. Daarom hebben we afgelopen jaar al een prachtig platform gemaakt voor statistieken. Dit jaar gaan we er voor zorgen dat deze stats ook inzichtelijk zijn voor klanten.

Content Delivery Network (CDN)
De eerste stappen zijn in 2017 al gezet, maar dit jaar willen we het ook gaan lanceren. CDN dat (zoals jullie van ons gewend zijn) naadloos aansluit bij onze dienstverlening.

Verkassen!?
We groeien, dus ook ons kantoor wordt langzamerhand een kippenhok. In 2017 zijn we al wat plekken gaan bekijken, maar 2018 wordt misschien al wel het jaar dat we daadwerkelijk verhuizen!

  • Deel dit bericht