De zin en onzin van nieuwe GTL's of domeinextensies

07 februari 2019

De zin en onzin van nieuwe GTLD’s of domeinnaamextensies

Domeinnaamextensies zijn oorspronkelijk gemaakt om het doel van de website te kunnen benadrukken. Zo had je bijvoorbeeld .Edu voor onderwijsinstellingen en .com voor (commerciële doeleinden). Maar wat is nu het belang van de GLT’s zoals: .shop, . expert, .online?  Hier lees je meer over domeinextensies en waarom je wel of niet voor een andere extensie dan .nl zou moeten kiezen.

De voordelen van de nieuwe domeinextensies

Als je een website hebt, weet je vast al dat een .nl domein de beste keuze is als je een Nederlandse website hebt. Met de .nl extensie laat je Google weten dat het bij jou gaat om een Nederlandse website. Hierdoor scoor je dan ook automatisch beter in de Nederlandse zoekresultaten dan iemand met een .de extensie.

De nieuwe extensies maken je website nog specifieker waardoor je op bepaalde zoekresultaten nog beter zou kunnen scoren. Als je bijvoorbeeld kiest voor een .shop extensie weet Google direct dat het gaat om een online shop. Dit kan je helpen om beter in de zoekresultaten te verschijnen met je webshop.

Daarnaast zijn er ook nog 3 andere redenen waarom jij voor een nieuwe domeinextensie zou moeten kiezen:

  • Populaire .nl / .com extensies zijn al bezet.
  • De nieuwe extensie geeft direct het doel van je website aan.

De nadelen van de nieuwe extensies

Veel van de nieuwe extensies kunnen daadwerkelijk iets toevoegen aan je website. Maar nog steeds zijn domeinnamen zoals .nl nog heel populair. Het nadeel van de nieuwe extensies is dat veel mensen het nog niet kennen. Hierdoor kan het onbetrouwbaar overkomen waardoor ze je website niet gaan bezoeken.

Ook zorgt een nieuwe extensie er niet direct voor dat je over het algemeen hoger scoort. Google hecht namelijk geen waarde meer aan de extensie, maar gebruikt het alleen nog maar om de locatie of het onderwerp te bepalen.

Meest gebruikte extensies

De meest gebruikte domeinnaamextensies zijn nog steeds .nl, .com, .net en .org. Maar met de komst van de nieuwe extensies is het heel goed mogelijk dat dit snel gaat veranderen. Als je een mooie domeinnaam bedacht hebt maar niet meer beschikbaar is in .nl of .com, dan zou je altijd kunnen kiezen voor bijvoorbeeld de extensie .blog. Deze is in korte tijd heel populair geworden.

Domeinnaamextensies bestellen bij iXL Hosting

iXL Hosting is een specialist in webhosting, maar ook in websites en vindbaarheid. Bij ons kun je de meeste domeinnaam extensies bestellen en deze direct koppelen aan een razendsnel hostingpakket. Zo ben je na het registeren van je nieuwe domeinnaam direct klaar om je website te bouwen. Daarnaast helpen ze je graag met je website vindbaar maken in Google. Ook als je zelf geen website kunt bouwen staan we voor je klaar. Weet jij al welke extensie jij gaat kiezen? Er is namelijk keuze genoeg. Neem daarom eens een kijkje en kies direct je eigen domeinnaam en extensie.

  • Deel dit bericht