Over ons

Over iXL Hosting B.V.

Innovatief, dynamisch en duidelijk in zijn bedrijfsvoering, dat is iXL Hosting!

Benieuwd naar de mogelijkheden van morgen? Wij in ieder geval wel. Internet is de belangrijkste spil tussen nu en de toekomst. Daar speelt iXL hosting handig op in. Onze hostingservice leeft. Het enige dat er niet dagelijks aan verandert is zijn betrouwbare kwaliteit.

Actualiteit, ontwikkeling en persoonlijke service. Oftewel, het hart van ons bedrijf. Hiermee stellen wij u in staat om met de snelle ontwikkelingen in de wereld van het internet mee te groeien. U hoeft de kans alleen nog maar te grijpen.

ixl-hosting bedrijfs pand

iXL Hosting B.V.

Nog meer over iXL

Onze geschiedenis

iXL Hosting is in 2007 begonnen vanuit de schoolbanken en een zolderkamer. Een jaar later was de school verleden tijd en is het eerste kantoor betrokken aan de Voltastraat in Ede. Vanuit daar is er een flinke groei doorgemaakt naar waar we nu staan (zie facts). Inmiddels bedienen we ruim 8000 klanten vanuit een mooi kantoor aan de Galvanistraat eveneens in Ede, vlak bij ons datacenter BIT.

Wat maakt ons beter?

Onze passie voor hosting is er vanaf de eerste uren, dat merken onze klanten en laten we ook graag zien. We innoveren zo veel en zo snel mogelijk en laten onze klanten daar van meegenieten. Met onze jarenlange ervaring (8 jaar) weten we wat we doen en kunnen de meest uit één lopende klanten van dienst zijn. Als laatste speelt onze klantenservice een prominente rol, iets waar we niet op besparen!

Onze partners

Goede partners zijn van onschatbare waarde. Zo is onze partner voor servers Dell, voor primaire datacenter faciliteiten BIT en voor switches HP. Met alle partners hebben we strakke SLA's (Service Level Agreements) om in geval van calamiteiten garant te staan voor snelle actie, reactie of bijv. levering van replacement hardware.

iXL facts

  • Hosten ruim 60.000 websites
  • Beheren ruim 800 servers verspreid over BIT-2 en BIT-1
  • Team van 10 fulltime medewerkers, gemiddelde leeftijd: 27
  • Uptime ruim 99,9% over de afgelopen 8 jaar
  • Eigen development afdeling
  • RIPE partner, waardoor we onze eigen IP ranges hebben

Meer weten?

Wilt u meer informatie over ons of onze dienstverlening, bel 0318 830207 of mail naar info@ixlhosting.nl.

Medewerkers in beeld

Het smoelenboek van iXL

Robert - Oprichter & eigenaar / sales

In 2007 gestart met iXL Hosting vanaf de zolderkamer. Hij doet nu vooral sales, accountmanagement en houdt zich graag bezig met de technische architectuur van een project of nieuwe hosting setup.

Skills: Sales * Accountmanagement * Management * Linux * Server management * Technische architectuur

Vincent - Linux / devops engineer

Houdt zich bezig met projecten, automatisering & innovatie. Heeft o.a. Turret ontwikkeld en vindt het een uitdaging om problemen tot op bit en byte niveau te onderzoeken, nieuwe setups te bouwen en innovaties door te voeren waar iedereen blij van wordt.

Skills: Python * Ubuntu * Loadbalancing * PHP * DNS * NGINX * Virtualization * Clustering

Dagmar - Office manager

Office manager, secretaresse, assistent, duizendpoot, spin in het web, het is maar net hoe je het noemen wilt. Met ruim 17 jaar werkervaring als financieel medewerkster en office manager zorgt Dagmar voor het debiteurenbeheer, verzorgt ze mailings, voorraad en probeerd op een efficiente wijze werk uit handen te nemen om druk bij collega's te verlagen.

Skills: Snelstart * Debiteuren administratie

Rick - Datacenter & technical support

Als echte hardware nerd is Rick verantwoordelijk voor de fysieke infrastructuur in het datacenter, assembleert hij servers, levert hij managed diensten op en verzorgt hij migraties. Verder ondersteunt hij bij technische vragen op de servicedesk.

Skills: Virtualization * Troubleshooting * Abuse preventie * Linux * Windows * DNS

Dick - Medewerker servicedesk

Je zult Dick vaak aan de telefoon krijgen, hij is namelijk het eerste contactpersoon van de klant bij vragen of problemen. Zijn taak is om alle vragen zo goed mogelijk te beantwoorden. Verder is hij je contactpersoon voor Zimbra!

Skills: Communicatie * Troubleshooting * Windows * Zimbra * DNS * OSX

Gert-Jan - Medewerker servicedesk

Ook Gert-Jan zal een vertrouwde stem zijn (of worden;) als je belt met iXL. Samen met Dick vangt hij de eerste lijns calls op. De uitdaging van Gert-Jan is het meedenken met de klant en iedere vraag zo goed mogelijk te beantwoorden. Daarnaast kun je hem alles vragen over SSL certificaten.

Skills: Hardware * SSL * Lets Encrypt * Communicatie * DirectAdmin * Domeinen(extensies)

Adriaan - Frontend developer

Adriaan werkt bij iXL om de website, klantenportaal, blog & helpdesk te verbeteren en up-to-date te houden. Verder houdt hij zich bezig met design van bijv. mailings en documenten.

Skills: PHP * CSS * Webdevelopment * jQuery * Vue.js

Annemieke - Administratie

Vragen over je factuur, betaling of opzegging? Annemieke helpt je uit de brand bij administratieve zaken. Verder is ze verantwoordelijk voor de gehele administratie binnen iXL.

Skills: Crediteuren & debiteuren administratie * Accounting * Financial Reporting