Over ons

Betrouwbaar, echt en persoonlijk in zijn bedrijfsvoering, dat is iXL!

Sinds 2007 is iXL Hosting actief als dé betrouwbare hostingpartner.
Met solide oplossingen, ijzersterke partnerships en een diepgaande expertise weet iXL al 13 jaar het vertrouwen te winnen van meer dan 8.000 tevreden klanten.
iXL, dè lokale Managed hosting partner voor het MKB.

Opererend vanuit het Gelderse Ede op de Veluwe, bedienen wij voornamelijk de Nederlandse en Belgische markt. Onze focus ligt op Managed hosting: Ontzorging van je zakelijke hosting, CloudVPS en Dedicated server hosting specialist voor het MKB en Internet Bureaus.
Bij iXL staat persoonlijke aandacht, kwaliteit, betrouwbaarheid, en een no-nonsense mentaliteit nog hoog in het vaandel. Onze experts staan hier 24/7 voor je klaar!

iXL, als je echt verder wil

De gezichten van iXL

Ron

Accountmanager / Sales

Ron is de spin in het web bij iXL van de afdeling verkoop en de accountmanager.
Hij heeft ruime ervaring in de branche en kent de ins en outs van de hostingmarkt.
Ron staat voor je klaar om een passende oplossing te bieden voor elk hosting vraagstuk,
en om te sparren over jouw managed hosting oplossing, wijzigingen, uitbreidingen en nieuwe mogelijkheden.

Skills: Accountmanagement, Verkoop, Communicatie, Contracten, Directadmin, Domeinen, Debiteurenbeheer

Jurien

2e lijns support engineer

Jurien houdt zich bezig met de complexere vraagstukken welke nadere analyse en onderzoek vereisen. Loop je ergens in vast, dan kom je meestal in contact met Jurien.
Hij heeft diepgaande kennis van linux systemen. Hij zorgt er mede voor dat je servers veilig en up-to-date zijn en blijven. Hij weet alles van monitoring en troubleshooting.

Skills: LPIC-1 Gecertificeerd, Linux, Troubleshooting, E-mail,  DNS

David

Medewerker servicedesk

David wil je graag helpen om je hosting bij ons zo soepel mogelijk te laten verlopen. Hij is gefascineerd door alles dat met websites en e-mail te maken heeft en staat altijd klaar om je stap voor stap te helpen bij het vinden van slimme oplossingen.

Skills: In opleiding

Tim

Medewerker servicedesk

Tim helpt jou verder waar nodig. Met zijn inhoudelijke kennis van WordPress helpt hij veel relaties net dat stapje verder dan dat van ons wordt verwacht. Tim is verder gespecialiseerd in SSL certificaten. Heb je die nog niet? Neem gerust contact met Tim op voor advies.

Skills: WordPress, SSL Certificaten, Linux, DirectAdmin, E-Mail Programma’s

Nancy

Commercieel medewerker

Nancy helpt je graag verder met alle vragen rondom onze administratie, zij is per 1 Juli 2019 gestart op de afdeling backoffice.

Skills: Debiteuren administratie

Gert-Jan

Medewerker servicedesk

Ook Gert-Jan zal een vertrouwde stem zijn als je belt met iXL. De uitdaging van Gert-Jan is het meedenken met de klant en iedere vraag zo goed mogelijk te beantwoorden. Daarnaast kun je hem alles vragen over SSL certificaten.

Skills: SSL, Lets Encrypt, Communicatie, DirectAdmin, Domeinen(extensies)

Erik

CTO

Vanuit zijn jarenlange ervaring in de webhostingmarkt is Erik eindverantwoordelijk voor het technisch management binnen iXL.
Volledig gefocust op webhosting gebruikt Erik zijn ervaring om webbureaus te helpen met een optimaal platform voor hun websites en webshops.

Skills: Linux, MySQL, Netwerkbeheer, PHP, Security

Rick

Datacenter & technical support

Als echte hardware nerd is Rick verantwoordelijk voor de fysieke infrastructuur in het datacenter, assembleert hij servers, levert hij managed diensten op en verzorgt hij migraties. Verder ondersteunt hij bij technische vragen op de servicedesk.

Skills: Virtualization, Troubleshooting, Abuse preventie, Linux, Windows, DNS

Vincent

Linux / devops engineer

Houdt zich bezig met projecten, automatisering & innovatie. Heeft o.a. Turret ontwikkeld en vindt het een uitdaging om problemen tot op bit en byte niveau te onderzoeken, nieuwe setups te bouwen en innovaties door te voeren waar iedereen blij van wordt.

Skills: Python, Ubuntu, Loadbalancing, PHP, DNS, NGINX, Virtualization, Clustering

Nog meer over iXL

Onze geschiedenis

Onze geschiedenis

iXL Hosting is in 2007 begonnen vanuit de schoolbanken en een zolderkamer. Een jaar later was de school verleden tijd en is het eerste kantoor betrokken aan de Voltastraat in Ede. Vanuit daar is er een flinke groei doorgemaakt naar waar we nu staan (zie facts). Inmiddels bedienen we ruim 8000 klanten vanuit een mooi kantoor aan de Galvanistraat eveneens in Ede, vlak bij ons datacenter BIT.

Wat maakt ons beter

Wat maakt ons beter

Onze passie voor hosting is er vanaf de eerste uren, dat merken onze klanten en laten we ook graag zien. We innoveren zo veel en zo snel mogelijk en laten onze klanten daar van meegenieten. Met onze jarenlange ervaring (8 jaar) weten we wat we doen en kunnen de meest uit één lopende klanten van dienst zijn. Als laatste speelt onze klantenservice een prominente rol, iets waar we niet op besparen!

Onze partners

Onze partners

Goede partners zijn van onschatbare waarde. Zo is onze partner voor servers Dell, voor primaire datacenter faciliteiten BIT en voor switches HP. Met alle partners hebben we strakke SLA's (Service Level Agreements) om in geval van calamiteiten garant te staan voor snelle actie, reactie of bijv. levering van replacement hardware.

iXL Facts

iXL Facts

  • Hosten ruim 60.000 websites
  • Beheren ruim 800 servers verspreid over BIT-2 en BIT-1
  • Team van 10 fulltime medewerkers, gemiddelde leeftijd: 27
  • Uptime ruim 99,9% over de afgelopen 8 jaar
  • Eigen development afdeling
  • RIPE partner, waardoor we onze eigen IP ranges hebben