Magento webhosting

Magento FAQ

Meest gestelde vragen over Magento hosting

 • Wat is Magento webhosting?
  Magento webhosting is gebaseerd op en te vergelijken met onze business hosting. Echter is Magento webhosting ‘getweakt’ voor Magento. Zo worden bepaalde cache modules en technieken gebruikt om uw Magento enorm snel te laten laden.
 • Wat gebeurt er als ik het limiet overschrijd?
  Voor u deze overschrijdt, zult u een melding krijgen dat u bijna over uw dataverkeer of schijfruimte heen zit. Zodra dit gebeurt is het verstandig contact met ons op te nemen om het pakket te upgraden. U kunt er ook voor kiezen om het zo te laten, maar let er goed op dat de waardes dan niet verder stijgen. Zodra u namelijk over uw limieten heen gaat, wordt u automatisch afgesloten. Wij zullen contact met u opnemen om verdere stappen (zoals upgraden) te bespreken.
 • Kan ik mijn webhosting pakket upgraden?
  Ja, u kunt te allen tijde uw webhosting pakket upgraden. Dit kunt u doen door een e-mail te sturen naar sales@ixlhosting.nl met uw debiteurnummer en het gewenste pakket waar u naar wilt upgraden. U zult een factuur ontvangen voor de upgrade, na betaling zal de upgrade worden doorgevoerd.
 • Wat is dataverkeer?
  Dataverkeer verbruikt u zodra uw website wordt bezocht, u e-mails verstuurd of via FTP bestanden upload of download. Wanneer u dus een bestand van 1 MB 10 keer download, heeft u ongeveer 10 MB dataverkeer verbruikt.
 • Hoe snel is mijn pakket online?
  Dit is afhankelijk van de gekozen betaalmethode. Indien u met iDEAL betaalt, is uw hosting pakket direct na bestellen online. Betaald u via paypal of bankoverschrijving, dan wordt u hosting pakket opgeleverd zodra het bedrag op onze rekening staat. Bij paypal is dit binnen maximaal 12 uur, bij bankoverschrijving maximaal 3 dagen, afhankelijk van uw bank.
 • Hoe kan ik betalen?
  Bij ons kunt u met de meest gebruikte betaalmethoden betalen. Wij maken gebruik van iDeal, bankoverschrijving, automatische incasso, Paypal en creditcard.
 • Wat maakt Magento hosting zo snel?
  De Magento servers zijn volledig ingericht om Magento te draaien. Er worden zeer weinig gebruikers geplaatst waardoor optimale snelheid blijvend kan worden gegarandeerd. De statische files worden gecached door NGINX die als reverse proxy draait. Daarnaast wordt de cache van Magento in het geheugen geladen en is MYSQL zo ver als mogelijk geoptimaliseerd.
 • Kan ik een pakket zonder domein afnemen?
  Ja, u kunt ook alleen een webhosting pakket afnemen. Ga naar https://mijn.ixlhosting.nl/bestellen2/magento-webhosting/, selecteer het gewenste pakket en klik op bestellen. U zult nu een melding krijgen in rode letters “- Omdat u geen domeinnaam bestelt, vragen we u onderaan op de pagina een bestaande domeinnaam in te voeren welke gebruikt wordt voor het webhostingpakket.” Vul onderaan het domein in wat u later wilt registreren of wat u elders heeft geregistreerd, en klik opnieuw op bestellen.
 • Wat is de opzegtermijn?
  De opzegtermijn van alle pakketten is 1 maand. Wanneer het pakket na het opzegtermijn niet is opgezegd, zal het abonnement automatisch voor een jaar worden verlengd. Voor particuliere klanten geldt dat zij toestemming moeten geven om het pakket te verlengen. Dit wordt tijdig per mail aangegeven.
 • Hoe zeg ik mijn pakket op?
  U kunt uw pakket in ons klantenpaneel opzeggen. Ook is het uiteraard mogelijk om telefonisch, per mail of via onze livechat contact met ons op te nemen.
 • Welk pakket past bij mijn wensen?
  Er zijn veel verschillende wensen en doelen van websites. Soms is het makkelijk persoonlijk hierover te worden geïnformeerd. Neem gerust contact met ons op voor een passend pakket.
 • Kan ik een specifiek pakket afnemen?
  Ja, wij kunnen u een passend voorstel aanbieden. Wanneer de gewenste specificaties niet aansluit op onze pakketten, kunt u altijd contact met ons opnemen voor een passend voorstel. Wij bieden u graag een pakket op maat.
 • Kan ik een account testen?
  Op al onze hostingpakketten bieden wij een ‘niet goed, geld terug’ garantie. Wanneer u binnen 30 dagen niet tevreden bent over onze diensten, wordt het bedrag geretourneerd.
 • Wat is het verschil met Business hosting?
  Garanties en eigenschappen zijn over het algemeen hetzelfde. Het wezenlijke verschil zit hem in de performance. Bij business hosting worden algemene cache technieken gebruikt, bij Magento hosting specifieke.
Komt u er niet uit? Bel/Mail ons
Bel ons

Magento pakketten

Overzicht van onze Magento paketten