De beste magento extensies voor een optimale shoppingervaring

22 april 2021

De beste magento extensies voor een optimale shoppingervaring

Magento heeft veel extensies om de shoppingervaring te verbeteren. Te veel extensies toevoegen zorgt voor een tragere website. Daarom is het belangrijk dat je extensies op een nuttige manier gebruikt. Welke extensies mogen absoluut niet ontbreken?

Zonder extensie: een snelle website

Websites die traag laden zijn niet aantrekkelijk voor bezoekers. Al na een paar seconden klikt een potentiële klant de webshop weg en doet deze de aankopen bij de concurrent. Jammer, want je bent natuurlijk geen webshop begonnen om klanten mis te lopen en geld te verliezen.

Daarom is het belangrijk te werken aan de snelheid van de website. Kiezen voor een snelle Magento hosting is een belangrijke eerste stap om je website aantrekkelijker te maken. Het begint immers bij de server waar de webshop op draait: de hosting. Een snellere webshop zorgt voor hogere conversie, is SEO-vriendelijker en biedt een betere shoppingervaring.

Magento 2 Lazy Load Image Extensie

Er is niets vervelenders voor klanten dan lang te moeten wachten tot ze de productinformatie te zien krijgen. De klant wil snel kijken of een product geschikt is voor het doel, bestellen en weer verdergaan met iets anders. Te grote en te vroeg ingeladen afbeeldingen zorgen voor een lange laadtijd. Daarom is het een goed idee de plaatjes op een ‘lazy’ manier in te laden, met Magento 2 Lazy Load Image.

Met deze extensie kun je je page speed flink omhoog schroeven. De plaatjes laden pas als de gebruiker naar dat punt op de website scrollt, waar de afbeelding geladen moet worden. Webshop-eigenaren kunnen zelf de animatiesnelheid instellen en kunnen het integreren op zoekpagina’s, productpagina’s en in overzichten.

Voice Search

Een nieuwe trend in zoekmachines, die de ranking van een website in the SERP’s flink laat stijgen: Voice Search. Hiermee kunnen klanten simpelweg inspreken waar ze naar op zoek zijn. Om dit goed te laten werken, is het belangrijk om long-tail keywords te gebruiken, de juiste gesprekstoon te kiezen en de webshop mobile-friendly en responsive te maken.

Voice Search lijkt misschien een kostbare en intensieve toevoeging, maar dat is de moeite waard. Een betere vindbaarheid én een nieuwe functie voor de bezoeker, is altijd een vooruitgang.

Cadeaubon extensie

Je kunt je omzet verhogen door cadeaubonnen te verkopen. Standaard is deze optie niet in Magento aanwezig, maar er zijn wel extensies voor. Cadeaubonnen zijn soms nog beter dan aankopen, omdat er al vooraf wordt betaald zonder iets te hoeven verzenden. Deze bonnen zijn prikkels voor kopers om meer geld uit te geven dan ze oorspronkelijk wilden.

Een dergelijke extensie is heel eenvoudig toe te voegen. Met de juiste instellingen is het bovendien zo in te richten, dat klanten gepersonaliseerde berichten, aangepaste kaartwaarden en vooraf ingestelde afbeeldingen kunnen uitwisselen.

Ga wereldwijd met ShipWorks

The sky is the limit! Waarom alleen focussen met je webshop op Nederland of België? Zakendoen in het buitenland wordt een stuk eenvoudiger met de extensie ShipWorks. Deze extensie haalt namelijk de angel uit internationale verzending. Verzendtaken worden geautomatiseerd, inclusief douaneaangiften voor internationale bestellingen. Als webshop-eigenaar krijg je meer inzicht in alles wat met verzenden te maken heeft.

De verzending wordt vaak over het hoofd gezien door webwinkeliers. Ze staan vaak stil bij de winkelervaring zelf, terwijl een correcte, snelle verzending wordt gezien als een van de belangrijkste factoren voor een succesvolle webwinkel. Het werkt mee aan de reputatie en de verkoop van de webwinkel. Deze plug-in kan je daarbij helpen.

  • Deel dit bericht