Voordelen Reseller hosting

07 januari 2019

Waarom je zou moeten kiezen voor reseller hosting?

Steeds meer websitebeheerders kiezen voor reseller hosting. Reseller webhosting is volledig whitelabel. Dat betekent dat de webhosting zonder bedrijfsnaam van de hostingprovider geleverd wordt.

Van oudsher werd reseller hosting vooral gebruikt door bedrijven die onder hun eigen naam hostingpakketten wilden aanbieden. Uiteraard is dat vandaag de dag nog steeds mogelijk, maar tegenwoordig is het ook aantrekkelijk een reseller webhosting af te sluiten wanneer men meerdere websites beheert. De aanschaf van zo’n pakket kan namelijk flink goedkoper zijn dan het afsluiten van afzonderlijke shared webhosting pakketen per website.

Wat is reseller webhosting en wat kun je ermee?

Reseller hosting wordt ook door iXL Hosting aangeboden. Een reseller hosting pakket is handig om af te sluiten wanneer je meerdere websites hebt, of als je een eigen webhostingbedrijf runt en van plan bent shared webhosting door te verkopen aan eigen klanten.

Reseller hosting is een zwaardere vorm van shared webhosting pakketten zonder de kost van een cloud VPS. Normaal gesproken werkt het als volgt. Je koopt shared webhosting voor één gebruiker. Op deze gebruikersnaam hoort één wachtwoord en één hostingpakket. Het is weliswaar mogelijk om meerdere domeinnamen aan deze gebruiker te koppelen, maar je loopt dan tegen een beperkte hoeveelheid dataverkeer, aantal gebruikers en schijfruimte aan.

Het nadeel van alle domeinnamen aan één gebruiker koppelen, is dat dit moeilijker te beheren is. Als je per gebruiker een domeinnaam kunt koppelen, heb je meer overzicht. Iedere website kan dan per gebruiker worden gebruikt. Ze hebben allemaal een eigen hostingpakket toegewezen, waardoor je zelf kunt variëren in dataverkeer en schijfruimte. Uiteraard is er ook op een reseller hosting pakket wel een limiet aanwezig. In tegenstelling tot bij shared webhosting, kun je de specificaties splitsen onder je gebruikers.

Reseller webhosting wordt dus vooral gebruikt voor meerdere websites voor meerdere domeinnamen. Je kunt dan verschillende domeinnamen beheren, inclusief eigen specificaties.

Voorbeeld kiezen voor reseller hosting

Specificaties van reseller hosting

Het kiezen voor reseller hosting kan goedkoper zijn dan de keuze voor een shared webhosting per website. Reseller webhosting is bij iXL al beschikbaar vanaf 6 euro per maand. Het is belangrijk als reseller naar de specificaties van het pakket te kijken. Zo varieert de opslagruimte tussen de 2,5 GB en de 8 GB SSD-opslag.

Het voordeel van SSD-opslag is dat websites aanzienlijk sneller worden uitgeserveerd. De SSD-hardeschijven zijn altijd van Enterprise-kwaliteit. Daardoor wordt er geen gebruikgemaakt van SSD caching. Dit houdt in dat zowel de reseller als zijn klanten altijd de juiste, meest actuele websites te zien krijgen tegen topsnelheid.

Voordeel van reseller webhosting is dat het mogelijk is om een onbeperkt aantal sites en een onbeperkt aantal gebruikers aan te maken. Wel moet de grootte van de SSD-opslag onder deze gebruikers verdeeld worden. In je controle paneel dien je daarom verschillende pakketten aan te maken. Wanneer je alles op ‘unlimited’ zou zetten, betekent dit dat je klanten ongelimiteerd hosting kunnen gebruiken. De harde schijf is dan sneller vol en het is dan moeilijker te achterhalen welke gebruiker welke hoeveelheid schijfruimte gebruikt.

Daarnaast bieden de meeste moderne reseller hosting pakketten Let’s Encrypt-ondersteuning. Let’s Encrypt is altijd bij de prijs inbegrepen en is handig om SSL-certificaten aan te maken. Zo weet je dat ook de webshops van je klanten beschermd zijn tegen het onderscheppen van data. Uiteraard kun je ook reseller hosting afsluiten als je meerdere websites hebt die je wilt onderbrengen onder één controlepaneel. Dit is overzichtelijker en goedkoper dan het afsluiten van verschillende shared webhosting pakketten per domeinnaam.

Bovendien krijg je altijd de optimale performance bij reseller hosting. Bijvoorbeeld: HTTP/2, OPCache, GZIP-ondersteuning en toegang tot Redis en Memcached. Per hosting pakket is het aantal GB RAM verschillend. Zo varieert de hoeveelheid RAM-geheugen tussen de 4 en 8 GB. Ook is het aantal cores van belang. Reseller hosting wordt altijd met 3 Cores geleverd, maar kan in het duurste pakket worden geüpgraded naar 4 Cores.

Wat is white label reseller hosting?

Bij reseller hosting pakketten worden de nameservers ‘white label’ geleverd. Dit noemt men white label reseller hosting. Wie nieuw is in de hostingwereld zal die term niet meteen iets zeggen. Deze term betekent dat wanneer men inlogt op het controle paneel, niet duidelijk wordt wie de hosting partij is. Resellers hoeven dus niet aan hun klanten mede te delen bij welke partij ze hun hosting hebben ondergebracht. Uiteraard is het wel toegestaan dit wel te vertellen.

Ook de nameservers zijn bij een reseller hosting white label. Dat betekent dat de nameservers gekoppeld zijn aan een neutraal domeinnaam. Daarmee valt dus niet te herleiden wie de hostingpartij is. Daarmee kan voorkomen worden dat het lijkt of een reseller onderdeel is van de hostingpartij. Het lijkt dan dus alsof de reseller zijn eigen servers en webhosting gebruikt.

Waarom reseller webhosting interessant is?

Reseller hosting is interessant voor bedrijven die graag shared webhosting willen verkopen, zonder dat duidelijk wordt wie de hostingprovider is. Men kan dus gewoon de eigen bedrijfsnaam blijven gebruiken. Een reseller hosting pakket is vaak goedkoper wanneer men meerdere websites tegelijkertijd wil hosten. Daarom is een reseller pakket niet alleen interessant voor bedrijven die shared webhosting willen aanbieden, maar ook voor affiliate marketeers die meerdere websites tegelijkertijd willen beheren.

Het is binnen de kaders van de specificaties mogelijk de specificaties per gebruiker te verdelen. Je hoeft dan dus niet per website een eigen shared webhosting pakket af te sluiten, al blijft dit uiteraard wel mogelijk. Met een reseller pakket ben je uiteindelijk goedkoper uit. Een reseller hosting biedt bovendien ook meer overzicht dan het gebruik van verschillende gebruikersnamen bij ieder shared webhosting pakket. Je dient dan veel gebruikersnamen en wachtwoorden te onthouden. Bovendien ervaar je het ongemak van steeds weer in- en uitloggen. Binnen een resellerpakket kun je simpelweg schakelen tussen alle losse websites.

Reseller hosting is niet alleen goedkoper, maar ook handiger. Bijvoorbeeld omdat je voor een nieuwe klant niet een nieuw shared webhosting pakket hoeft af te sluiten, maar deze eenvoudig kan toevoegen aan je reseller hosting pakket. De servers zijn volledig white label, waardoor duidelijk kan worden dat de reseller alle pakketten in eigen beheer heeft.

Heb jij interesse in reseller hosting of heb je al zo’n pakket? Laat het ons zeker weten. Wij helpen jou in het vinden van een pakket op maat en tegen de beste prijs.

  • Deel dit bericht