Migreer jouw PrestaShop in 11 stappen snel en gemakkelijk

15 juni 2020

Migreer jouw PrestaShop in 11 stappen snel en gemakkelijk

Wil je je PrestaShop-site makkelijk en snel migreren naar een andere server? Volg dan het onderstaande stappenplan. Dit stappenplan is vooral bedoeld voor gevorderden en systeembeheerders. iXL Hosting helpt je graag bij het overzetten van PrestaShop en biedt volledige ondersteuning voor PrestaShop hosting.

Stappenplan migreren PrestaShop naar een andere server

 1. Zet je winkel in onderhoudsmodus. Controleer welke versie van PrestaShop je gebruikt, ga naar de instellingen en zet de winkel in onderhoudsmodus. Zo voorkom je dataverlies.
 2. Maak een back-up op de oude server. Dit doe je met een back-up module in PrestaShop. Na het maken van de back-up download je de bestanden naar de computer.
 3. Ga naar de FTP-server en download alle webbestanden naar de computer.
 4. Exporteer je winkelbestand vanuit cPanel of PHPMyAdmin. Exporteer vanuit deze software de database van de winkel. Dat doe je door de database te selecteren en op ‘Exporteren’ te klikken.
 5. Maak een nieuwe database aan op de nieuwe server via de MySQL Database Wizard module.
 6. Zet de database van de oude winkel over naar de nieuwe server. Dit doe je via bijvoorbeeld PHPMyAdmin. Je importeert de export die je bij stap 4 hebt gemaakt.
 7. Ga terug naar de FTP-verbinding, navigeer naar public_html en sleep de bestanden uit stap 3 naar deze map.
 8. Wijzig de bestanden config/settings.inc.php van PrestaShop. Zoek dit bestand in je FTP-client en vul de juiste gegevens in. Bij iedere parameter zie je wat er moet worden ingevuld, zoals het adres van de server, de naam van je database, met welke gebruiker de database verbinding maakt, het wachtwoord en een eventuele prefix.
 9. Controleer de machtigingen. De rechten voor bestanden moeten 664 zijn en voor mappen 755. Ervaar je problemen met het laden van afbeeldingen? Dan kun je ook de toestemming instellen op 777.
 10. Maak de cache leeg. Dat doe je door de inhoud van de mappen /cache/smarty/compile en /cache/smarty/cache te verwijderen. Alleen het bestand index.php moet in iedere map blijven staan.
 11. Deactiveer de onderhoudsmodus en je winkel is weer online en beschikbaar op de nieuwe server.


Liever het uitgebreide stappenplan lezen? Dan kun je kijken op de website van PrestaShop.

 • Deel dit bericht