Website verhuizen naar een andere hostingpartij

24 januari 2019

Hoe verhuis je jouw website als je een andere hoster kiest?

Het kan zijn dat je een hosting hebt gekozen toen je begon met je website, die nu niet meer voldoet aan de eisen om je website goed te kunnen laten draaien. Als je veel bezoekers hebt, heb je soms een grotere hosting nodig. Ook kan het zijn dat je huidige hostingprovider geen SSL certificaten aanbiedt. In beide gevallen is het dan een goed idee om je website te verhuizen naar een andere hostingprovider. Hier lees je hoe je dat doet.

Verhuis je website naar een andere hostingprovider

Er zijn twee manieren hoe jij je website kunt verhuizen naar een andere hostingprovider. De eerst manier is om het handmatig te doen en de andere manier is om gebruik te maken van een verhuisservice.

Website handmatig verhuizen

Als je je hosting handmatig wil gaan verhuizen, moet je daarvoor je Database verhuizen naar de nieuwe hostingprovider. Voordat je dat kunt doen, moet je eerst je websitebestanden verhuizen. Dit doe je via de FTP server van je website. Je verplaatst dan alle bestanden die in de /public.html/-map staan naar een plek op je computer. Vervolgens ga je naar het FTP programma van je nieuwe hostingprovider en verplaats je de /public.html/-map weet terug in de FTP.

Als je dit gedaan hebt, kun je je database verhuizen. Je gaat dan naar PHPmyadmin en maakt een export bestand van je database in de vorm van een SQL bestand. Vervolgens maak je bij je nieuwe hostingprovider een nieuwe database aan en importeer je daar het bestand in.

Daarnaast moet je ook je configuratie gegevens controleren. De gegevens in het configuratie bestand moeten overeen komen met de gegevens van je Database.

Je website verhuizen naar een andere hostingprovider met een verhuisservice

Zoals je ziet, is het verhuizen van je website naar een ander hostingprovider best een technische klus. Als je twijfelt of je dit wel kunt, of bang bent dat je fouten maakt, is het een goed idee om een verhuisservice in te zetten. Bij de verhuisservice wordt alles voor je gedaan en hoef jij je niet druk te maken om fouten die je zou kunnen maken als je het zelf zou doen.  Veel hostingproviders bieden een verhuisservice aan. Het is allemaal zo geregeld.

Website verhuizen naar iXL Hosting

Als je niet veel technische kennis hebt, is het niet aan te raden om de verhuizing zelf te doen. iXL Hosting staat voor jou klaar als je jouw website wilt verhuizen. We staan je met raad en daad bij om jouw website over zetten zonder enig verlies van data. Je website gaat nooit offline door onze eigen verhuisprocedure. Naast webhosting helpen we je ook bij de vindbaarheid in de zoekmachines en het optimaliseren van je website. 

  • Deel dit bericht