Domeinnaam uit quarantaine halen

11 juni 2021

Domeinnaam in quarantaine: wat nu?

Ben je vergeten je domeinnaam te verlengen? Dan zit de kans erin dat je domeinnaam in quarantaine komt. Jouw domeinnaam kan dan voor enkele dagen niet meer geregistreerd worden door anderen. Jijzelf kan je domein natuurlijk wel terughalen. Zie het als een soort bedenktijd waarin je kunt beslissen of je je domeinnaam laat verlopen, of alsnog verlengt.

Domein uit quarantaine laten halen

Als je domeinnaam in quarantaine is beland, kun je iXL vragen om je domeinnaam voor je uit quarantaine te halen. Het is goed om te weten dat .be en .nl-domeinen 40 dagen in quarantaine blijven. De meeste andere domeinen blijven 30 dagen in quarantaine.

Wanneer we je domein uit quarantaine halen, word jij weer volledig eigenaar van het domein. Je kunt je domeinnaam gewoon weer gebruiken zoals je altijd al deed. Toch is het beter om voor ieder domeinnaam in de gaten te houden wanneer deze verloopt. We sturen bovendien ook e-mails als je domeinnaam bijna verloopt.

Zelf domein terughalen lukt niet

Je bent erachter gekomen dat je domeinnaam in quarantaine is: oeps! Lichtelijk in paniek probeer je je domein opnieuw te registreren, maar je merkt dat dat opeens niet meer lukt. Dat komt doordat je domeinnaam is gekaapt door grote spelers op de domeinnamenmarkt. Domeinnamen met bepaalde kenmerken worden dan geregistreerd, direct zodra de quarantaine is afgelopen.

Stel dat je een naam had die waardevol was, of dat je website het goed deed in de zoekmachines. Voor domeinnaamopkopers zijn dat waardevolle domeinnamen. Ze verkopen je naam voor veel geld door aan anderen, of jijzelf moet behoorlijk betalen om je eigen naam terug te krijgen.

Voorkomen dat je domeinnaam in quarantaine komt

Bij iXL wordt voorkomen dat je domein in quarantaine komt of dat een ander er met je naam vandoor gaat. Domeinnamen worden automatisch verlengd, tenzij je aangeeft dit niet te willen. Je domeinnaam wordt dan steeds verlengd, als deze dreigt te verlopen. Hiermee zorgen wij ervoor dat je nooit je domeinnaam kwijtraakt.

Is jouw domeinnaam onverhoopt toch in quarantaine terechtgekomen terwijl dat niet de bedoeling was? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder om je domeinnaam weer terug te krijgen.

  • Deel dit bericht