06 april 2018

Haal het meeste uit je WordPress!

Het is algemeen bekend dat de snelheid van je website van enorm belang is. Niet alleen voor gebruiksgemak maar bijvoorbeeld ook voor je positie in Google. Als WordPress hosting experts zien wij het als een plicht om onze klanten hier vergaand in te ondersteunen. Klanten die ons hier om hebben gevraagd, hebben dat ook ervaren. Door middel van deze blog, willen we graag tips geven om de snelheid van je blog / website op te voeren en inzicht te geven in onze (unieke) mogelijkheden. Heb je vragen of wil je meer informatie? Stel ze gerust!

 1. Test je website!
  Middels Google Webmaster Tools / Insights, Pingdom.com of bijvoorbeeld Gmetrix krijg je vaak en snel inzicht waar jouw website op vastloopt. Bijvoorbeeld externe links (tip 8), CSS & Javascript (tip3) of veel te grote afbeeldingen (tip 4).
 2. Let op je plugin gebruik
  Er zijn duizenden plugins beschikbaar voor WordPress. Je kan plugins bouwen, maar niet iedereen houdt rekening met de gevolgen voor bijvoorbeeld de snelheid. Plugins waarvan we weten dat ze flinke impact hebben op de snelheid van je WordPress website zijn o.a.;
  – Google-sitemap-generator
  – Google-XML-sitemaps-with-multisite-support
  – Broken Link Checker
  Heb je enorme vertraging in je WordPress site? Disable je plugins één voor één. Je komt er snel genoeg achter welke de meeste impact heeft. Let ook op het aantal plugins dat je gebruik. Een vuistregel is het gebruik tot maximaal 10 plugins.
 3. Minimaliseer Javascript & CSS
  Als je een website gebruikt om je snelheid te testen, geven deze ook al verbeterpunten aan. Vaak zul je daarbij de melding krijgen dat je de Javascript & CSS moet verkleinen. Plugins als bijv. Autoptimize of W3totalcache kunnen dit voor je doen. Je kunt dit ook zelf doen aan de hand van de richtlijnen van Google.
 4. Let op de grootte van je images
  Even snel een foto op de website zetten, vaak gebeurdt dit zonder rekening te houden met de grootte ervan. Toch is het heel belangrijk om daar rekening mee te houden. Verklein je afbeeldingen dus tot de grootte waarop ze op de website komen te staan. Er zijn ook plugins beschikbaar die je daarbij kunnen helpen zoals bijvoorbeeld WP Smush.
 5. Gebruik Redis!
  Wij bieden de unieke mogelijkheid om eenvoudig Redis te gebruiken binnen je WordPress installatie. Je kunt hier enorme resultaten mee behalen en de hoogst haalbare performance mee bereiken. Lees meer over onze Redis plugins. En lees hier hoe je eenvoudig Redis koppelt aan jouw WordPress website. door middel van W3-total-Cache. Loop je tegen problemen aan? Dan helpen wij je graag verder.
 6. Gebruik Content Delivery Network
  Met CDN worden je afbeeldingen, CSS en Javascript parallel geladen vanaf een andere locatie. Hierdoor laden je bestanden sneller in. Wij zijn bezig met een CDN plugin, houdt onze website hiervoor in de gaten. CloudFlare en MaxCDN worden ook vaak gebruikt!
 7. Disable WP-cron
  WP-cron die standaard aan staat, is wat over-ijverig. Iedere bezoeker roept deze cron aan dat voor een vertraging zorgt, met name als je veel bezoekers krijgt op jouw website. De cron checkt bij ieder bezoek o.a. of er updates doorgevoerd moeten worden van plugins en theme en of er e-mails verzonden moeten worden. Volg onze handleiding om deze WP-Cron te disablen en hier een alternatief voor in te stellen via onze cronjobs.
 8. Gebruik zo min mogelijk externe scripts
  Bij tests van PingDom of Gmetrix is dit mooi inzichtelijk. Gebruik je Facebook plugins of haal je bestanden op van externe locaties, dan kan het zijn dat je site daar heel lang op moet wachten. Zet die dus in ieder geval helemaal onderaan, zodat deze als laatste geladen worden. Nog beter is om ze zo veel mogelijk te vermeiden of lokaal te plaatsen.
 9. Ruim rommel op
  Hoe ouder jouw WordPress website is, hoe meer “rommel” er ondertussen is verzameld. Wellicht een goed idee dus om dit op te schonen. Er zijn plugins die dit voor je kunnen doen, zoals WP Optimize. Vergeet je hem daarna niet te disablen en te verwijderen?;)
 10. Kies de juiste WordPress hosting
  We bieden verschillende hosting mogelijkheden. Het is belangrijk dat je de juiste afweging maakt tussen deze opties. Wil je het beste, snelste én hoogste garanties van shared hosting? Kies dan voor onze Business WordPress hosting.
  Wil je goedkoop én snel online, maar wel het beste voor je geld? Kies dan voor onze Personal shared webhosting.
  Heb je duizenden bezoekers per dag? Dan is een managed cloud of dedicated server aan te raden. Hievoor kun je het beste bellen of mailen met Mark: sales@ixl.nl – 0318830207.
 • Deel dit bericht