DirectAdmin als ultieme gebruikerspaneel op jouw Managed Cloud VPS

22 mei 2019

DirectAdmin als ultieme gebruikerspaneel op jouw Managed Cloud VPS

Overweeg je een Managed Cloud VPS af te nemen? Dan denk je nu misschien na over het controlepaneel dat je wilt gebruiken. Er zijn verschillende mogelijkheden, waaronder DirectAdmin. Hiermee beheer je snel en eenvoudig je webserver, ftp-server, e-mailserver of MySQL-server. Het is gemakkelijk om meerdere klanten toe te voegen, zodat zij zelf onderhoud kunnen plegen aan hun websites. Zo werkt DirectAdmin als ultieme gebruikerspaneel op jouw Managed Cloud VPS.

Wat is DirectAdmin?

DirectAdmin is een web hosting control panel. Dat houdt in dat je hiermee verschillende websites kunt hosten en technisch kunt beheren. Met de grafische web-based interface wordt het administreren van websites een stuk gemakkelijker. Met een klik op de knop kun je belangrijke wijzigingen aan bijvoorbeeld een domeinnaam doorvoeren.

Dit web hosting control panel draait op verschillende soorten Linux. DirectAdmin is beschikbaar voor CloudLinux, Red Hat, Fedora Core, Red Hat Enterprise Linux, CentOS, FreeBSD, Ubuntu en Debian.

Benodigdheden

Om DirectAdmin goed te laten werken, moet minimaal 500 MHz CPU aan de VPS worden toegewezen. Ook moet de VPS draaien op minimaal 1 gigabyte, hoewel 2 gigabyte de voorkeur krijgt.

DirectAdmin heeft tenminste 2 gigabyte vrije harde schijfruimte nodig. Anders werkt het mogelijk niet optimaal. Dit aantal gigs moet vrij zijn na het installeren van Linux.

Waarom DirectAdmin gebruiken?

DirectAdmin is een eenvoudig te gebruiken en te begrijpen controlepaneel. Het is op zo’n manier gebouwd, dat het altijd snel zou moeten werken. Dankzij automatische recovery voorkomt het paneel dat websites offline gaan.

Het is een compleet web hosting paneel, waarin bijvoorbeeld ook e-mailadressen en MySQL-databases in een handomdraai kunnen worden aangemaakt. Het systeem is in verschillende talen te gebruiken. Daarnaast kan het gepersonaliseerd worden met een eigen theme. Dit vereist wel enige technische kennis.

Wat staat waar?

Wat kom je zoal tegen als je inlogt op DirectAdmin? Waar moet je op klikken voor welke aanpassingen? Een kort overzicht:

Bij Domain Setup kun je domeinnamen toevoegen en verwijderen. Hier kun je ook subdomeinen toevoegen.

Create/Restore Backups verraadt eigenlijk al wat het doet: je kunt hier backups maken en herstellen. Het is aan te raden om regelmatig een backup te maken.

Via FTP Management kun je accounts beheren die toegang hebben tot de FTP-server. Het is ook mogelijk aan te geven waar deze accounts toegang toe hebben;

MySQL Management is de knop waar je op klikt als je MySQL-databases wilt toevoegen.

Met de File Manager kun je bestanden naar de server uploaden, aanpassen of verwijderen.

Via de knop E-mail Accounts kun je e-mailadressen aanmaken en wijzigen.

De knop SPAM Filters verwijst naar een pagina waarop je instellingen kunt maken om te voorkomen dat jij en jouw klanten ongewenste e-mail ontvangen. Zo voorkom je dat je mailbox volstroomt met spam.

Custom Error Pages staan jou toe om je eigen pagina’s met foutmeldingen te maken. Hierop kun je bijvoorbeeld uitleggen wat klanten moeten doen bij een specifieke foutmelding.

Met Apps Installer kun je snel en eenvoudig applicaties installeren. Zo is het bijvoorbeeld gemakkelijk om met de installer snel WordPress te installeren. Je kun dan meteen beginnen met het maken van je website.

De voordelen van een Managed Cloud VPS

Met een Managed Cloud VPS bouw je snel en eenvoudig je eigen setup voor je websites en applicaties. Dankzij de gemakkelijke configuratie kun je altijd nog aanpassingen maken en is het geen probleem op op te schalen. Alle servers zijn voorzien van krachtige, snelle SSD storages, CPU’s en een stabiele KVM virtualisatie. Zo maak je gebruik van het beste van het beste.

Bij een Managed Cloud VPS houdt ‘Managed’ in dat wij de complete support op ons nemen. Als er iets niet werkt, kun je dus altijd bij de klantenservice terecht. Ook in de avonduren en in het weekend (conform de SLA). Een Managed Cloud VPS is al beschikbaar vanaf 15 euro.

  • Deel dit bericht