Managed VPS hosting iXL Hosting

03 november 2020

Wat houdt volledig managed VPS-hosting precies in voor mijn bedrijf?

Ben je toe aan een eigen VPS voor je bedrijf, maar heb je geen tijd of niet de technische kennis in huis om deze VPS in te richten en te onderhouden? Dan ben je waarschijnlijk toe aan een managed VPS. Met een managed VPS heb je een eigen VPS, maar laat je deze beheren door het bedrijf dat je deze dienst aanbiedt. Een VPS is tegenwoordig steeds populairder en veel bedrijven gebruiken het al. Zeker als je een oplossing wilt die schaalbaar is en waar je gemakkelijk aanpassingen aan kunt laten maken.

Zelf geen onderhoud plegen

Een managed cloud VPS is een goede keuze als je bijvoorbeeld een start-up bent of in het MKB actief bent. Je hebt bijvoorbeeld geen tijd of kennis om de VPS zelf te beheren. Als je normaal een unmanaged VPS aanschaft, ben je per maand een stuk goedkoper uit. Maar dit heeft wel een nadeel: je krijgt alleen een server met besturingssysteem opgeleverd. De rest moet je zelf doen. In de praktijk betekent dit dat een unmanaged VPS je behoorlijk wat tijd en dus geld kan kosten. Heb je geen verstand van software installaties, het monitoren van systemen en het uitvoeren van updates? Dan kun je dit beter laten doen door een ervaren systeembeheerder.

Daarom zijn er tegenwoordig managed VPS-systemen te huur. Dit betekent in de praktijk dat je je VPS laat beheren door de deskundige medewerkers van iXL Hosting. Deze professionals zijn ervoor getraind en kunnen je dus snel verder helpen.

Onderdelen van een managed VPS

Een managed VPS kan verschillende diensten betekenen. Zo wordt er meestal gekeken naar de uptime van je server. De bedoeling is dat je server vrijwel nooit offline is. Bovendien krijg je bij een managed VPS vaak de mogelijkheid om updates uit te laten voeren of eens in de zoveel tijd een beveiligingsaudit te laten doen. In ieder geval krijg je bij een managed VPS altijd uptime garantie en wordt de eerste installatie voor je gedaan. Daarnaast wordt er natuurlijk gekeken naar de beveiliging van het systeem. Meestal wordt er ook regelmatig op malware en andere onregelmatigheden gescand. Heb je hulp nodig, dan staat er al snel een medewerker voor je klaar om het probleem op te lossen. Dat geldt voor zowel hardwarematige als softwarematige problemen. Een groot voordeel tegenover een unmanaged VPS.

Zo kies je de juiste managed VPS

Maar hoe weet je dat de juiste managed VPS kiest? Ook hier kan iXL Hosting in adviseren, maar je kunt ook zelf alvast op een aantal zaken letten. Kijk bijvoorbeeld naar de hoeveelheid RAM-geheugen en de processorkracht. RAM-geheugen is het rekengeheugen van de machine. Het gaat hier dus niet om het opslaggeheugen (hoeveel bestanden je kunt opslaan). Meestal worden er SSD-schijven gebruikt voor een betere performance.

Performance is dan ook een belangrijke factor in de keuze voor een managed VPS. Je webpagina moet immers wel snel laden. Daarom kun je deze snelheden meten met een programma als GTMetrix of Pingdom.

Ten slotte speelt natuurlijk ook de prijs een belangrijke rol. Managed VPS is iets duurder dan een unmanaged VPS, maar de prijsverschillen worden wel steeds kleiner. Als je iets meer betaalt, krijg je ook meer gemak en comfort. Je hebt vaak echt geen supermachine nodig als het beheer in juiste handen is.

  • Deel dit bericht