Welke Cloud VPS is geschikt voor jouw bedrijf

26 november 2018

Welke Cloud VPS is geschikt voor jouw business?

Tegenwoordig regelen we steeds meer zaken in de cloud. Daarom stappen consumenten vaker over van shared webhosting naar een Cloud VPS. Een Cloud VPS is een opgesplitst deel van een volledige server. Dat betekent dat een deel van de VPS SSD, CPU en het geheugen volledig wordt toegekend aan de huurder van de Cloud VPS.

Niet iedereen heeft een VPS met dezelfde specificatie nodig. Daarom is het mogelijk zelf een goedkope VPS samen te stellen.

Eigen Cloud VPS samenstellen

Bij het samenstellen van de Cloud VPS zijn een aantal zaken belangrijk. Bekijk ten eerste hoeveel de opslag moet bedragen. Bij grotere websites is 10 GB SSD VPS waarschijnlijk niet voldoende. Daarom is het mogelijk een Cloud VPS uit te breiden tot wel 200GB.

De opslag is altijd SSD. Dat is een van de snellere technieken om bestanden op te slaan en uit te serveren. Dit komt bijvoorbeeld de performance van de website ten goede.

Kies daarna de hoeveelheid geheugen. Tegenwoordig worden applicaties steeds zuiniger gebouwd en is het mogelijk met 1GB al een snelle website uit te serveren. Wie van plan is andere, zwaardere applicaties te gaan gebruiken, doet er goed aan van tevoren de technische eisen van de applicatie door te nemen. Een Cloud VPS is uit te breiden tot wel 32GB geheugen.

Schat daarnaast het verbruik van het dataverkeer. Een kleine website heeft aan 100GB dataverkeer per maand genoeg, maar bij zware websites kan het dataverkeer behoorlijk oplopen. Het is mogelijk tot 5000GB (5TB) dataverkeer per maand in te kopen.

Managed Cloud VPS

Men kan ook kiezen voor een managed Cloud VPS. De provider neemt dan volledige verantwoordelijkheid voor het juist configureren, onderhouden en backuppen van de Cloud VPS.  Dit betekent dat de eigenaar van de VPS er zelf geen omkijken naar heeft. Managed Cloud VPS’es zijn ideaal voor mensen die een eigen website of andere applicatie hebben, maar weinig ervaring hebben met het beheren van de server zelf.

Het voordeel van een managed Cloud VPS tegenover een shared hostingpakket, is dat men bij een managed server een volledig eigen omgeving heeft die volledig is geconfigureerd voor de klant. Er is dus geen ruimte die gedeeld moet worden. Het verschil met een eigen Cloud VPS zonder managed hosting (‘unmanaged’), is dat men hier geen configuraties en ander onderhoud zelf hoeft uit te voeren.

Optimized Cloud

Heb je een business in webshops en werk je met Magento? Dan kun je ook kiezen voor een Optimized Cloud Server. Een Optimized Cloud Server is speciaal ingericht om Magento zo effectief mogelijk te kunnen gebruiken. Dat betekent dat de server zo geconfigureerd is, dat een website zo snel mogelijk wordt uitgeserveerd. Bovendien heeft de server ondersteuning voor de meeste modules die men bij Magento kan kiezen.

Een andere optie is de Optimized Cloud Server voor WordPress. Doordat WordPress veel plugins van derden heeft, is het mogelijk dat een website daardoor trager wordt. In veel gevallen vergen grotere sites die gebouwd zijn op WordPress speciale configuraties. Zo worden in veel gevallen bijvoorbeeld de databases en cache-plugins op elkaar afgestemd.

Ook bij Optimized Cloud Servers zijn er weer twee mogelijkheden: de unmanaged en de managed variant. Bij een unmanaged server moet de huurder zelf de server beheren. Dit betekent dat de server al geoptimaliseerd is voor het gebruik van WordPress of Magento, maar dat eventuele back-ups en overig onderhoud zelf moet worden uitgevoerd. Tegen een meerprijs is de managed Optimized Cloud Server beschikbaar. Alle zorgen over onderhoud, configuratie en back-ups worden dan volledig uit handen genomen.

Welke hosting heb je momenteel? Wij kijken met plezier of we een hostingpakket op maat voor jou vinden.

  • Deel dit bericht