Voordelen van Drupal op een rijtje

22 juni 2020

De voordelen van Drupal als CMS

Als je een website gaat bouwen, kun je uit heel wat verschillende onderliggende systemen kiezen. Denk bijvoorbeeld aan Joomla, WordPress of TYPO3. Veel mensen kiezen voor Drupal als content management systeem (CMS). Waarom, eigenlijk? Wat zijn de voordelen van dit systeem?

Drupal is open source – en dus gratis

Het grootste voordeel voorop: Drupal is gratis. Je hebt geen abonnement nodig om met het systeem aan de slag te gaan. Het is ook nog eens ‘open source’, wat inhoudt dat iedereen eraan door kan ontwikkelen. Het systeem wordt niet gemaakt door één ontwikkelaar, maar door honderdduizenden Drupal-gebruikers wereldwijd. Je bent niet afhankelijk van een bepaalde leverancier en je hebt geen licenties nodig.

Daardoor is het ook flexibel. Wensen van gebruikers kunnen snel worden ingebouwd, juist omdat het open source is. Zo kun je bijvoorbeeld tags gebruiken om inhoud te categoriseren. Zo stel je lijsten en filters op om je pagina samen te stellen uit verschillende content types. Best handig!

Uitgebreid gebruikers- en rollenbeheer

Misschien maak je in principe gebruik van een paar redacteuren die je website bijhouden, maar je kunt ook iets groters bouwen. Het CMS kent namelijk uitgebreid gebruikers- en rollenbeheer. Zo kunnen gebruikers bijvoorbeeld een eigen profiel aanmaken en kun je aan iedere gebruiker zijn of haar eigen rechten toewijzen. Zo is het dus ook mogelijk om gastblogs toe te staan.

Je kunt in Drupal een eindverantwoordelijke toevoegen. Dit is een redacteur die eerst alle inhoud leest, bewerkt en keurt, voordat het op de live website verschijnt. Zo kunnen er dus meerdere redactieleden tegelijk aan een artikel werken, voordat het eindresultaat wordt gepubliceerd.

Uitbreiden of inkrimpen, als jij dat wilt

Hoe groot of klein je website of bedrijf is, maakt bij gebruik van Drupal niet uit. Het systeem past bij ieder soort bedrijf, website en budget. Of je nu grote aspiraties hebt om snel te groeien, of een klantgerichte eenmanszaak bent. Het is modulair en schaalbaar. Je kunt het systeem dus uitbreiden, of juist heel erg bij de kern houden, als jij dat wilt. Er zijn allerlei handige extra modules waardoor je, met de juiste kennis, zo een goede website op het scherm tovert.

Heb jij al een Drupal site? Of wil je er juist één bouwen? IXL Hosting helpt je graag. Wij bieden Drupal hosting aan met een uitstekende aftersales support en de beste uptime. Zo is jouw website altijd online. Drupal hosting heb je al vanaf een tientje bij iXL!

  • Deel dit bericht