Joomla 4 update komt eraan

29 juni 2020

Joomla 4 komt eraan! Wat zijn de nieuwigheden?

Gebruik je al Joomla? Of ben je van plan het te gaan gebruiken voor het bouwen en onderhouden van je website? Dan heb je misschien al iets gelezen over de komst van Joomla 4. Wat zal deze nieuwe versie zoal met zich meebrengen? 

Wat is er nieuw in Joomla 4?

De ontwikkelaars willen de nieuwste versie een veel betere gebruikservaring meegeven en teruggaan naar de eenvoud. Tegelijkertijd moet het systeem krachtiger worden voor ontwikkelaars.

In de nieuwe versie komt een nieuw gebruikersinterface, die makkelijker te gebruiken moet zijn voor webmasters. Ook werken ontwikkelaars aan een bredere toegankelijkheid van templates. In Mediabeheer kun je straks ook op een gemakkelijkere manier afbeeldingen bewerken.

Joomla 4 update
Artikelen beheren doe je straks op een andere manier. Aanpassingen worden gemakkelijker te maken. Zowel webmasters als redacteuren kunnen eenvoudig aanpassingen maken aan artikels.

Ook onder de motorkap wordt er heel wat vernieuwd. Zo wordt er bijvoorbeeld gewerkt aan Web Services, om je content ook toegankelijk te maken via andere websites en om makkelijker content te verwerken in mobiele apps. Natuurlijk wordt er ook aan de veiligheid gewerkt, met onder meer ondersteuning voor prepared SQL-statements. Op die manier blijft je website veilig en op en top beveiligd.

Over onder de motorkap gesproken: de code waar Joomla op draait wordt ook opgeruimd. Verouderde functies worden verwijderd en zogenaamde PHP-namespaces moeten ontwikkelaars in staat stellen robuustere en innovatievere applicaties uit te brengen. Zo aan de buitenkant lijkt het dus geen grote update, maar er is wel degelijk iets veranderd. De werking van Joomla moet in deze versie krachtiger zijn als ooit tevoren.

Joomla gebruiken bij iXL Hosting

Bij iXL Hosting bieden we Joomla webhosting. Dit is de meest stabiele, betrouwbare en snelste vorm mét SLA-garanties, een goede aftersales support en de beste uptime. Kies voor een Basic, Advanced of Premium-pakket en ga direct aan de slag met je eigen website. We helpen je graag bij het bouwen en het onderhouden van je website. Al vanaf een tientje per maand heb je je eigen Joomla-website bij iXL Hosting.

  • Deel dit bericht