DNSSEC iXL Hosting

21 juli 2017

iXL rolt DNSSEC uit: nóg betere beveiliging voor .nl domeinen

Heb jij een domeinnaam met .nl geregistreerd bij iXL Hosting? Dan hebben wij recent voor jou ´onder de motorkap´ een belangrijke verbetering doorgevoerd. Wij hebben DNSSEC uitgerold en dat betekent dat jouw domeinnaam en website nóg beter zijn beveiligd. Naast iXL zijn er in Nederland momenteel slechts een paar hostingbedrijven die deze service aanbieden.

Wat is DNSSEC?
Achter iedere domeinnaam gaat een lange reeks cijfers schuil: het IP-adres. Voor internetgebruikers erg lastig te onthouden, vandaar dat het domeinnaamsysteem (DNS) is bedacht. Zogeheten name-servers vertalen het IP-adres naar een herkenbare domeinnaam.

Helaas heeft dit DNS-systeem een paar kwetsbaarheden, waardoor handige hackers het vertaalproces kunnen verstoren. De risico´s zijn groot. Bezoekers van jouw site kunnen worden doorgesluisd naar een andere website. DNSSEC voorkomt dit. Het is een soort versleutelde digitale handtekening, die wordt toegevoegd aan jouw DNS-informatie zodat jij en jouw bezoekers zeker weten dat ze op de juiste website komen.

Ik wil DNSSEC. Wat moet ik daarvoor doen?
Als klant van iXL hoef je daar niets voor te doen. Dankzij een grondige voorbereiding konden wij DNSSEC automatisch uitrollen voor alle .nl domeinen die bij ons zijn geregistreerd en op onze name-servers actief zijn. Geruisloos en gratis. Benieuwd of jouw domein al is voorzien van DNSSEC? Doe de test op www.internet.nl.

Meer weten over DNSSEC? Neem contact met ons op

  • Deel dit bericht