10 vragen om te stellen bij reseller hosting

13 mei 2019

10 vragen om te stellen bij reseller hosting

Misschien speel je met het idee een hostingbedrijf op te starten. Het kan zijn dat je nog geen diepgaande technische kennis hebt. Het klinkt misschien gek, maar dat is ook niet nodig. Met reseller hosting laat je de technische handelingen over aan iXL, maar kun je wel onder eigen vlag serverruimte verkopen. Dit zijn tien vragen die je kunt stellen bij reseller hosting.

1: Is reseller hosting iets voor mij?

Je twijfelt misschien of jij ook reseller kunt worden. Het antwoord is: ‘Ja, dat kun jij ook’. De echte vraag is: ‘Waarom kies ik reseller hosting en geen dedicated server?’ Dat heeft vooral te maken met de technische kant. Het komt erop neer dat wij alle technische werkzaamheden uit handen nemen. Feitelijk huur je een stukje schijfruimte op een van onze servers. Dat kun jij weer onderverhuren aan andere bedrijven.

Je kunt dus gebruik maken van deze dienst alsof jij je eigen server in beheer hebt. Je kunt zelf klanten aannemen en service verlenen. Waarschijnlijk is reseller hosting dus ook geschikt voor jou.

2: Hoe werkt reseller hosting?

Het is niet moeilijk om aan de slag te gaan met reseller hosting. Je kiest een pakket bij iXL aan de hand van jouw wensen. Voordat je begint, moet je wel al een idee hebben van je doelgroep en hoe je klanten gaat vinden. Bepaal wat jouw prijzen moeten zijn en ga aan de slag met het verkopen van de pakketten. Vanaf dan is het wachten tot de eerste winst binnenstroomt.

3: Wat zijn de voordelen?

Reseller hosting heeft een aantal voordelen. Je wordt een echt merk, met een echte dienstverlening. Ook als reseller heb je dus een volwaardig hostingbedrijf en kun je geld verdienen aan het hosten en het creëren van websites. Het is een simpele manier om geld te verdienen.

Denk er wel om dat ieder hostingbedrijf zijn eigen voordelen moet hebben. Daarom is het belangrijk dat je pakketten aanbiedt die zijn toegesneden op jouw bedrijf en jouw klanten. De klant weet niet bij welke partij jij je diensten hebt ondergebracht.

Bij reseller hosting krijg je toegang tot het whitelabel DirectAdmin-panel. Hiermee kun je je server technisch beheren. Daarbij valt te denken aan FTP instellen, het aanmaken van e-mailaccounts en het aanmaken van databases.

En natuurlijk het belangrijkste voordeel: het is niet duur. Al voor 6 euro per maand kun je je eigen serverruimte doorverkopen. En voor 15 euro per maand heb je een uitgebreide server, waar je een onbeperkt aantal gebruikers aan kunt toevoegen.

4: Hoe kan ik geld verdienen aan reseller hosting?

Eerlijk is eerlijk, er moet brood op de plank komen. Met reseller hosting kun je heel eenvoudig geld verdienen – als je het goed doet. Reseller hosting is namelijk een goedkope manier van hosten, terwijl je weinig technische kennis nodig hebt. Met een paar klikken op de knoppen in DirectAdmin heb je alles onder controle.

Sommige klanten zullen geen technische kennis hebben. Ze zullen het fijn vinden als jij hun website beheert. Dat is waar jij toegevoegde waarde kunt bieden en kunt vragen om een extra vergoeding. Zo verdien je geld aan reseller hosting. Je focus zal vooral moeten liggen bij het managen voor klanten.

Het is wel een goed idee om eerst uitgebreid onderzoek te doen naar je doelgroep, een businessplan te maken en een marketingstrategie op te zetten.

5: Wat zit er in het pakket?

Als je reseller wordt, krijg je een stukje schijfruimte op de server. Ook deel je de bandbreedte, kun je domeinen laten aanmaken en kun je dus echt je eigen hostingbedrijf opzetten.

In het pakket zit ook DirectAdmin en Let’s Encrypt-ondersteuning, waarmee je SSL-certificaten voor je klanten kunt aanmaken. Iedere dag worden er 8 Enterprise Backups gemaakt.

6: Kan ik mijn eigen bedrijfsnaam gebruiken?

Reseller hosting is er juist voor bedoeld om onder je eigen bedrijfsnaam hosting en websites te verkopen. Je kunt dus je eigen bedrijfsnaam gebruiken. Je kunt dus volop reclame maken met jouw bedrijfsnaam. Je hoeft nergens te vermelden dat je bij iXL gehost bent, tenzij je dat natuurlijk graag wilt.

7: Hoeveel technische kennis moet ik hebben?

Je hoeft geen hosting expert te zijn om aan de slag te gaan met reseller hosting. Wij doen al het vuile werk, zodat jij aan de slag kunt met het bouwen en het laten groeien van je bedrijf. Dat houdt in dat wij aan de slag blijven met de hardware, de verbindingen, de infrastructuur van het netwerk, beveiliging en met updates. Jij kunt intussen gewoon nieuwe klanten werven en bestaande klanten helpen.

8: Is er ruimte om te groeien?

Ieder bedrijf maakt groei door. Je begint heel klein, met een paar klanten. Daarom heeft iXL drie pakketten: het Basic-pakket, het Advanced-pakket en het Premium-pakket. Het Basic-pakket is bedoeld voor kleine, startende bedrijven. Hiermee kun je prima een paar klanten hosten.

Het Advanced-pakket is bedoeld voor hostingbedrijven die al iets serieuzer beginnen te groeien. Voor de meeste bedrijven voldoet dit pakket. Hier kun je best een aantal websites opslaan, maar het moet niet te groot worden.

Het Premium-pakket is bedoeld voor webhosting bedrijven die redelijk wat websites gaan hosten, of websites hosten met veel content. Het verschil met andere pakketten is dat je meer schijfruimte en dataverkeer kunt gebruiken.

9: Hoe begin ik?

Net als bij het opstarten van ieder ander bedrijf, kun je het best eerst onderzoek doen naar wie jouw doelgroep is en wat deze doelgroep precies wil. Dan ontwikkel je een idee en een bedrijf daar omheen. Bij iXL kun je kiezen voor een reseller hosting pakket dat aan jouw wensen voldoet. Zodra je een pakket hebt en alles is ingesteld, kun je de markt op met jouw hostingbedrijf. Je gebruikt dan jouw naam om met klanten te communiceren.

10: Wat is het juiste pakket?

Welk pakketten we aanbieden, lees je op de pagina ‘Reseller Hosting’. Bij vraag 8 hebben we uiteengezet welke pakketten voor wie bestemd zijn. Zo kies je een pakket dat bij jouw (toekomstige) hostingbedrijf past. Heb je nog vragen? Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie.

  • Deel dit bericht