De 3 beste e-mailprogramma's om van te houden

15 mei 2019

De 3 beste e-mailprogramma’s om van te houden

E-mail: we gebruiken het al sinds de jaren ‘90, maar het is nog steeds onmisbaar voor ieder bedrijf. Gelukkig gaan de e-mailprogramma’s wel met de tijd mee. iXL hosting vertelt je meer over de drie beste programma’s.

Welk van deze e-mailprogramma’s moet je kiezen?

#1 Roundcube

Roundcube heeft alle belangrijke functies: verzenden, ontvangen, beantwoorden, doorsturen, allen beantwoorden en verwijderen. Je kunt voorkomen dat je inbox een puinhoop wordt, door gebruik te maken van de mappen en submappen. Het is ook mogelijk om mails te markeren als gelezen of ongelezen. Door een bericht een flag te geven, kun je je e-mail sorteren.

Het handige van Roundcube is dat je kunt schrijven in zowel plain text als in HTML. Ook het toevoegen van een bijlage gaat simpel: je hoeft deze alleen maar te slepen naar het scherm waarin je een e-mail schrijft.

Roundcube heeft een vrij nette uitstraling. Zeker het adresboek is handig. Hierin kun je ook telefoonnummers, adressen en URL’s kwijt. Ook kun je een foto van iedere contactpersoon toevoegen. Het is ook mogelijk vCards of CSV’s te importeren.

#2 Zimbra

Zimbra is een vaak gebruikte e-mailprogramma’s voor bedrijven. Het belangrijkste kenmerk is het ingebouwde spamfilter. Deze e-mailomgeving heeft namelijk een intelligent filter dat spam buiten de deur houdt. Waar werknemers vroeger nog wel eens tijd kwijtraakten aan het lezen van spam (om deze vervolgen te verwijderen), komt deze nare e-mail meteen in een andere bak. Zo overstroomt je inbox niet meer met nutteloze e-mail.

Deadlines en afspraken zijn wat een bedrijf draaiende houdt. Daarom is een ingebouwde agenda wel zo handig. Zimbra biedt dit aan als onderdeel van het pakket. De agenda wordt op de server opgeslagen. Je kunt ook projectdata delen met collega’s en teamleden.

Een bedrijf kan hard geraakt worden als deze geen backups heeft. Je kunt op die manier belangrijke e-mails kwijtraken. Met Zimbra kun je regelmatig backups maken. Zo raak je je e-mail nooit meer kwijt.

#3 Outlook

Outlook is tegenwoordig onderdeel van het Office 365-pakket van Microsoft. Vaak wordt gedacht dat dit één van de duurdere e-mailprogramma’s is, maar dit valt relatief gezien mee. Er zijn nu ook licenties voor kleinere bedrijven.

E-mail komt voortaan meteen binnen als het door de andere partij verstuurd wordt. Je hoeft geen 20 tot 30 minuten meer te wachten tot de server de e-mail verwerkt heeft. Daarmee is de refresh-knop overbodig geworden. Alle data (zoals contacten, agenda’s en meer) worden meteen gesynchroniseerd.

Outlook wordt nog steeds doorontwikkeld. Zo is het altijd beschikbaar voor welk apparaat dan ook. Het is dan ook niet gek dat Outlook ruim een miljard gebruikers heeft. Handig: zodra er een nieuwe versie beschikbaar is, wordt deze versie meteen op bijvoorbeeld je smartphone geïnstalleerd.

Microsoft is nog altijd een merk dat een sterke focus legt op bedrijven en ondernemers. Zo zijn er bijvoorbeeld functies om afspraken direct in je agenda te synchroniseren. Met dit soort vernieuwende functies blijft het bedrijf de techniek steeds vernieuwen, zodat jouw bedrijf weer klaar is voor de toekomst.

Welk van deze e-mailprogramma’s gebruik jij?

  • Deel dit bericht