Vindbaarheid website verhogen met de beste hosting

10 januari 2019

Welke rol speelt hosting bij de vindbaarheid van je website?

Als je een website hebt, wil je natuurlijk ook graag dat deze goed gevonden wordt in de zoekmachines. Hosting speelt daarbij een grote rol voor de vindbaarheid van je website. Het is namelijk belangrijk dat je een goede webhosting zoekt, die zorgt dat je weinig last hebt van storingen en geen trage servers gebruikt. Dit kan namelijk de vindbaarheid van je website beïnvloeden.

Waarom is goede hosting belangrijk?

Een goede hostingprovider is belangrijk om verschillende redenen. Allereerst kan een hostingprovider je website maken en breken. Als je website vaak offline is door een slechte hosting of er telkens storingen zijn kan dit een nadelig effect hebben op je ranking. Google wil betrouwbare websites die gebruiksvriendelijk zijn en goed in elkaar zitten. Hosting speelt daarbij een belangrijke rol en dit vergeten mensen vaak als ze een website gaan maken.

Vaak zie je dat er gekozen wordt voor een goedkope webhosting met gelimiteerde mogelijkheden. Als je website dan heel groot wordt kan het zijn dat de webhosting te klein is voor je website. Het is dus veel beter om direct een goede hostingprovider te kiezen.

SSL certificaat onmisbaar

Een goed beveiligde website is in deze tijd een must. Steeds vaker zie je criminaliteit op het internet en een SSL beveiliging kan dit helpen beperken. Als je een hostingprovider kiest is het dus belangrijk dat je ook kijkt of je er een SSL certificaat bij kan krijgen.

Bij veel grote hostingproviders zit dit standaard bij je pakket in, en bij andere hostingproviders kun je dit er bij bestellen. Als SSL niet mogelijk is bij de hosting provider waarnaar je aan het kijken bent, is het waarschijnlijk geen goed idee om hiermee in zee te gaan.

Up en downtime

Een van de belangrijkste factoren voor een goede webhosting is de up en downtime. De uptime wil zeggen hoe lang aaneengesloten je website bereikbaar is op het internet. De downtime betekent hoe vaak de website offline is geweest.

Continuïteit is belangrijk bij je website. Als je website vaak offline gaat door downtime op de server kan dit ernstige gevolgen hebben voor je website en de ranking. Kies dus altijd een provider met een hoge uptime. Dan weet je zeker dat in ieder geval je website voornamelijk online blijft.

iXL Hosting als partner

Als je op zoek bent naar een goede hostingprovider is het zeker de moeite waard om eens te kijken naar ons aanbod. Naast dat we hosting bieden, kunnen we je ook helpen met het optimaliseren van je website, en het verbeteren van de vindbaarheid. iXL Hosting garandeert een hoge uptime. SSL-certificaten kan je bij ons naar hartelust bestellen en kun je erop vertrouwen dat je website optimaal draait. Ook als je website steeds groter wordt, kan je op ons rekenen. Je hoeft je website dan niet te verhuizen, maar vraag gratis naar onze raad en expertise. Bekijk snel onze hostingpakketten en bij twijfel, aarzel niet om ons te contacteren.

  • Deel dit bericht