Hoe optimaliseer je de snelheid van jouw website?

31 januari 2019

Hoe optimaliseer je de snelheid van jouw website?

Als je een website hebt, is de snelheid ervan erg belangrijk om goed gevonden te worden in de zoekmachines. Google streeft naar gebruiksvriendelijke websites, waarop je niet lang hoeft te wachten. In dit artikel lees je hoe je de snelheid van jouw website kan verbeteren en waar je op moet letten.

Snelheid website testen

Om erachter te komen wat de snelheid is van je website, kun je een website speedtest doen. Hiervoor zijn verschillende tools beschikbaar zoals Laadtijd. Een van de meest gebruikte tools om dit te testen is Google Pagespeed Insights of Laadtijd. Hiermee kun je direct meten of de snelheid van je website een goede score krijgt voor zowel desktop als mobiel. Aangezien inmiddels meer dan 80% van bezoekers websites bezoeken via mobiel, is de mobiele snelheid een stuk belangrijker geworden.

Snelheid website verbeteren

Als je de speedtest van Google insights hebt gedaan, krijg je daaruit direct een aantal tips die je kunt toepassen om je website snelheid verbeteren. De meest voorkomende tips zijn:

  • Reactietijd van de server beperken
  • Javascript en CSS in content boven de vouw die weergeven blokkeren, verwijderen
  • Comprimeren inschakelen
  • Gebruik maken van Browser caching
  • Afbeeldingen optimaliseren
  • CSS verkleinen
  • HTML verkleinen
  • Javascript verkleinen

Al deze bovengenoemde factoren hebben invloed op de laadtijd van je website. Je kunt deze factoren voor zowel desktop als mobiel optimaliseren. Wanneer je bij Google Insights een van deze factoren tegen komt, kun je ook direct lezen wat je moet doen om het op te lossen. 

Een andere manier om de snelheid van je website te optimaliseren, is door middel van een Plug-in. Een van de beste plug-ins voor het optimaliseren van je website snelheid is WP-Rocket.

Snelheid mobiele website

Naast dat je de zelfde optimalisaties die je voor desktop ook gebruikt voor mobiel zijn er voor het optimaliseren van een mobiele website nog een aantal toevoegingen. Een snelle mobiele website is nog veel belangrijker dan een snelle desktop site, omdat mobiele gebruikers minder tijd hebben om te browsen. Ze doen het meestal even tussendoor en gaan dus niet wachten totdat jouw mobiele website is geladen.

Ook is het vooral op mobiel belangrijk dat je niet teveel gebruik maakt van “fancy dingen”. Zoals YouTube video’s. Hierdoor kost het langer om je mobiele website in te laden.  Bij optimaliseren van je website snelheid komt nog al wat kijken. Voor sommige mensen is dat zo gedaan maar voor anderen is het een moeilijkere opgave.

Snelheid van je website laten verbeteren door IXL Hosting

Als het je niet lukt om zelf je website snel genoeg te krijgen, kun je het ook laten doen door experts. Door onze supersnelle SSD-servers zorgen we ongekende snelheden. Vraag vrijblijvend advies en ga voor een snellere website.

  • Deel dit bericht