Reseller hosting vs VPS voordelen en nadelen

07 juni 2019

Waarom zou je voor reseller hosting kiezen als een VPS veel meer biedt? De voor- en nadelen op een rij

‘Reseller hosting of VPS? Wat is handiger?’ Deze vraag zien wij vaak voorbij komen. Reseller hosting heeft zijn eigen voordelen, maar het lijkt net alsof een VPS veel meer voordeel biedt? Is dat wel zo? Welk pakket kun jij het best nemen? Je krijgt alle antwoorden op jouw vragen.

Wat is reseller hosting?

Reseller hosting is een hostingpakket voor meerdere gebruikers. Je kunt dus meerdere accounts aanmaken en die allemaal een eigen hostingpakket toewijzen. Op die manier is het mogelijk om meerdere websites te hosten, voor meerdere personen.

Het is vooral interessant voor ondernemers met meerdere websites en kleine aanbieders die websites willen opzetten voor hun klanten. Wie zich bezighoudt met affiliate marketing en veel verschillende websites beheert, kan ook kiezen voor reseller hosting.

Het voordeel van reseller hosting

Reseller hosting is vaak goedkoper dan andere opties. Zeker als je verschillende websites wilt hosten. Dat biedt ook overzicht, want met tien verschillende websites en tien verschillende accounts moet je vaak in- en uitloggen. Met reseller hosting staan alle websites overzichtelijk onder een account.

Verkoop gemakkelijk hosting aan je klanten door een nieuwe gebruiker aan te maken in jouw omgeving. Zo heb je snel je eigen hostingbedrijf, zonder daarvoor eigen servers in beheer te moeten hebben. Je werkt op deze manier efficiënt.

Het nadeel van reseller hosting

Het nadeel van reseller hosting is dat je niet de enige gebruiker bent op de server. Het kan dus zijn dat bepaalde projecten storing op elkaar veroorzaken. Het niet zelf beheren van je eigen servers kan bij andere providers problemen opleveren. Bij iXL reageert de klantenservice vanzelfsprekend snel op problemen die zich voordoen.

Wat is een VPS?

Een VPS is een Virtual Private Server. Oftewel: een fysieke server die je figuurlijk in stukjes hakt en opdeelt in kleinere virtuele servers. De fysieke server deel je met meerdere klanten, maar je hebt wel je eigen ruimte en besturingssysteem op de server.

Goed om te weten: je kunt kiezen uit een managed VPS of een unmanaged VPS. Bij een managed vps beheert de aanbieder de server voor jou. Dat houdt in dat er updates voor je worden uitgevoerd, er beveiliging is en de VPS altijd wordt gemonitord. Bij calamiteiten kunnen onze medewerkers je helpen. Een unmanaged VPS is handig voor wie wil besparen en zelf al alle technische kennis in huis heeft om een server te installeren en te onderhouden.

De voordelen van een VPS

VPS hosting is vaak goedkoper dan dedicated server hosting, waarbij jij de enige gebruiker op de server bent. Het is ook gemakkelijk om hostingpakketten aan te passen. Bij een VPS ben jij de eigen beheerder voor de server die je afneemt. Daardoor heb je meer controle over je hosting.

Elke VPS heeft een eigen besturingssysteem. Het is volledig gescheiden van andere VPS’en, waardoor je zelf je instellingen kunt beheren en zelf bepaalt welke software en services je wilt gebruiken.

De nadelen van een VPS

Een VPS kost vaak meer dan gewone webhosting of reseller hosting. Je moet er bovendien wat technische kennis voor hebben om je eigen server op te starten. Daar hoort ook regelmatig onderhoud bij. Bepaalde wijzigingen kun je niet zonder meer maken.

Waar moet ik voor kiezen?

Waar je het best voor kunt kiezen, hangt maar net af van jouw situatie. Reseller hosting is handig voor mensen die veel websites willen beheren of van plan zijn ruimte voor webhosting te verkopen. Alles zit in een beheerde omgeving.

Een VPS kan handig zijn voor mensen die de volledige controle over hun server willen. Je beslist zelf hoe je de server indeelt en wat je ermee doet. Je hebt de volledige vrijheid, zolang je je aan de algemene voorwaarden houdt.

Kortom: of een reseller hosting of een VPS handiger voor jou is, hangt helemaal af van wat je ermee wilt doen. Wij kunnen je met beide pakketten op weg helpen!

  • Deel dit bericht