iXL hosting dedicated server kopen

03 juni 2019

iXL tip van de week: Welke hosting kies je voor een blog?

Als je wilt gaan beginnen met bloggen, heb je hosting nodig. iXL hosting kan je dat bieden. Wij bieden verschillende soorten hosting aan, maar misschien zeggen al deze termen je helemaal niets. Jij wilt gewoon doen waar jij goed in bent: schrijven! Logisch. Deze week geven we je daarom een tip: zo kies je de juiste hosting voor een blog.

Wat is hosting?

Hosting is een stukje ruimte op onze servers. Via onze servers komt jouw website online. Op een van onze servers staat jouw systeem om te bloggen. Je kunt daarmee berichten plaatsen, maar ook foto’s, plugins en reacties beheren. Als het ware is hosting een soort virtueel huis. De vergoeding die je er maandelijks (of jaarlijks) voor betaalt, is de huursom. Bezoekers kunnen dan snel je blog raadplegen.

Je kunt natuurlijk een blog aanmaken op WordPress.com, maar dan weet je niet wie jouw blog host. WordPress heeft namelijk gewoon een contract met een groot bedrijf, maar wie is dat? En hoe snel krijg je een reactie als er problemen zijn? Het is ook niet altijd de goedkoopste oplossing. Daarom kan het verstandiger zijn hosting bij een Nederlandse hostingprovider af te nemen. Alle vragen worden dan ook in het Nederlands beantwoordt.

Webhosting

Ben je nieuw met bloggen? Dan kan gewone webhosting een goede optie voor jou zijn. Hiermee zet je snel je blog op, zonder al teveel geld te spenderen. Moet je later uitbreiden? Dan is dit gewoon mogelijk. Webhosting is gemakkelijk te beheren, omdat je eigenlijk alleen je website hoeft te uploaden. Geen moeilijke dingen.

Het nadeel van webhosting is dat je je ruimte deelt met anderen. Als anderen veel dataverkeer gebruiken, kan jouw website traag worden. Als je dat niet wilt, kun je kijken naar andere opties

Cloud VPS

Wij bieden ook Cloud VPS’en aan. Dat zijn virtuele servers, geplaatst op meerdere servers. Het is schaalbaar, kan ook datapieken aan, het laadt gigantisch snel en het is ook nog eens stabiel.

Het nadeel is dat je wel een beetje technisch ingesteld moet zijn. Het opzetten van je eigen server en het installeren van je eigen blogsysteem kan een beetje ingewikkeld zijn. Gelukkig is er online veel informatie over te vinden.

Dit is de beste oplossing voor bloggers die een supersnelle website willen en zich erin willen verdiepen om wat technische kennis op te doen. Het is dus ook nog eens heel leerzaam.

Dedicated server

Wil jij geen serverruimte delen? Dan huur je een dedicated server. Je kunt deze helemaal indelen en gebruiken zoals jij dat wilt. Het voordeel is dat dit erg snel is en dat jij de volledige zeggenschap hebt.

Het nadeel is dat dit iets meer kost dan een VPS of gewone webhosting. Je hebt daarnaast ook flink wat technische kennis nodig. Misschien is het ook overkill: het kan zijn dat je blog nog niet zo groot is en je dus een veel te grote server besteld. Maar dan heb je wel alvast ruimte om uit te breiden.

Een dedicated server is vooral handig voor bloggers die geld verdienen met hun blog. Dan wil je immers een stabiele server met veel mogelijkheden. Een dedicated server kan veel data aan en je kunt veel data opslaan.

Welke hosting kies je voor jouw blog?

  • Deel dit bericht