05 februari 2018

Zijn dedicated servers nog wel van deze tijd?

Fysieke hardware wordt vandaag de dag vaak vervangen door cloud-oplossingen. Dit heeft ook vele voordelen, zoals flexibiliteit, schaalbaarheid en korte contracten. Toch is onze dedicated servers propositie nog steeds populair. Wat zijn de belangrijkste voordelen?

Flexibiliteit
Daarbij hoort dat je korte contracten hebt en snel kunt schakelen als dat nodig is. Doordat we direct uit voorraad kunnen leveren, zijn bijvoorbeeld de single cpu dedicated servers leverbaar met korte kwartaalcontracten.

Schaalbaarheid
Hét voordeel van de cloud, toch? Jazeker, maar bij iXL zijn zelfs dedicated servers schaalbaar! Hoe dan? Wij virtualiseren de servers. Dit houdt in dat we op de dedicated servers zelf KVM installeren en één VM aanmaken die exact dezelfde resources heeft als de dedicated server! Dit geeft de volgende voordelen:

Upgraden? Geen probleem, we hangen een grotere server ernaast en moven jou ”VM’ daarheen en schalen deze op naar de resources van de betreffende server.
Crash? No worries, wij loggen in op je hypervisor laag en restarten je server.
Opnieuw installeren? Niemand hoeft hiervoor naar het datacenter, dit kan allemaal op afstand.
Geeft dit nadelen? Nee, mits je zelf wilt gaan virtualiseren om bijvoorbeeld VPS’en aan te kunnen bieden.
Wens je deze virtualisatie laag er dus niet tussen? Dan is dat uiteraard mogelijk.

Uptime
Een veelgemaakte opmerking: ‘Cloud heeft betere uptime doordat alles redundant is’. Theoretisch gezien is dat inderdaad zo. Echter in de praktijk hebben onze dedicated servers een geweldig trackrecord opgebouwd waardoor deze absoluut niet onderdoen voor de uptime van Cloud servers. Dit heeft natuurlijk te maken met de hardware die wij gebruiken, uitsluitend A-merken van O.a. Dell en Intel. Daarnaast is de optimale omgeving van Datacenter BIT van grote waarde, maar dat laatste geldt vanzelfsprekend niet alleen voor dedicated servers maar ook onze Cloud!

Toepassingen
Natuurlijk is het zo dat cloud VPS’en in de meeste gevallen beter passen bij eisen en wensen, maar hier zijn een aantal voorbeelden waarbij een Dedicated server uitstekend kan worden toegepast:

– Veel storage; SSD Cloud storage is duur, heb je meer dan 300 GB storage nodig? Dan is een dedicated server prijstechnisch veel interessanter. Zo kunnen dedicated servers ook perfect ingezet worden als back-up servers
– Veel resources; Onze Cloud propositie gaat ver qua resources, maar prijstechnisch is bij afname van veel resources (CPU, Storage en MB RAM) een dedicated server aan te raden.
– Zelf VM’s aanbieden; wil je zelf virtualiseren? Dan kom je automatisch uit bij onze dedicated server aanbod!

Managed v.s. Unmanaged dedicated servers
Hét voordeel bij iXL is dat wij alle dedicated servers t/m hardware standaard managen. Dit houdt in dat alle dedicated servers, met of zonder SLA, in ons monitoringsysteem hangen. Dit systeem checkt continu of de hardware in orde is. Denk aan disks, raidcontroller, geheugen enz.

Wil je dat we de server volledig voor je beheren? Dan heb je een management & SLA abonnement nodig. De voordelen daarvan zijn;

Backups: Wij maken iedere dag (of meerdere keren per dag) een full backup naar fysiek andere locatie.
Maandelijks onderhoud: security checks, log checks, updates, monitoring controle. Je krijgt hier iedere maand vooraf een onderhoudsaankondiging van en achteraf een PDF rapportage.
24/7 monitoring: Engineers ontvangen direct een melding bij een storing en grijpen direct in.
Security: Wij zorgen ervoor dat jouw server altijd veilig is doormiddel van strakke firewalls en intrusion detection systems.
DDoS protectie: Ligt jouw server onder vuur? Dan wordt dit omgeleid naar NAWAS en gefilterd. Lees meer op onze blog.
DNS & Mail : Gratis koppeling aan ons DNS cluster en Mail fallback.
Hack / abuse service: Dit houdt in dat als jouw website is gehackt, wij in eerste instantie zullen proberen dit op te lossen door malware scans te draaien en jouw website (in geval van bijv. wordpress) te updaten.
Advies: Naar aanleiding van de bevindingen die wij doen qua monitoring, updates en de communicatie met jou zullen wij je adviseren. Dit kan bijv. gaan over het effectiever gebruiken van serverresources of het beter beveiligen van applicaties.
SLA: Strakke uptime garanties en afspraken. Eigenschappen van deze verschillende SLA zijn te vinden op onze website.

Heb je vragen over onze dedicated servers of wil je graag advies? Mail sales@ixl.nl of bel 0318830207!

  • Deel dit bericht