Domeinnamen

Domeinnamen FAQ

De meest gestelde vragen over domeinnamen

 • Kan ik ook enkel een domeinnaam bestellen?
  Ja, u kunt ook alleen een domeinnaam afnemen. Dit domein kunt u onder andere doorverwijzen naar onze DNS servers of uw eigen DNS servers. Dit kunt u naar wens aanpassen tijdens de bestelprocedure.
 • Kan ik mijn eigen nameservers gebruiken?
  Het gebruiken van eigen nameservers is mogelijk. Tijdens de bestelprocedure kunt u de nameservers indien gewenst aanpassen. Standaard staan deze op onze nameservers ingesteld. Ook kunt u uw nameservers van bestaande domeinregistraties beheren in "Mijn iXL Hosting"
 • Hoe registreer ik meerdere domeinen tegelijk?
  Voor meerdere domeinen en een snelle afhandeling is de eenvoudigste manier om uw domeinen via ons bestelformulier te registreren. Door op “Voeg nog een domein toe” te klikken kunt u zoveel domeinen tegelijk registreren als u wenst. Tevens kunt u voor bulkdomeinregistraties een CSV importeren tijdens de bestelling
 • Hoe snel is mijn domeinnaam online?
  Dit is afhankelijk van de extensie. Een .nl domein is direct geregistreerd en werkt binnen enkele uren. Bij andere extenties is dat weer anders.
 • Hoe wijzig ik de domeinhouder en wat kost dat?
  Het wijzigen van een domeinhouder is kosteloos. In ons klantenpaneel heeft u de mogelijkheid zelf uw houdersgegevens te wijzigen. Dit is voor alle extensies mogelijk.
 • Mijn domeinnaam is bezet!
  Wanneer uw gewenste domeinnaam door een ander in bezit is, kunt u dit domein helaas niet registreren. Alleen wanneer een door u geregistreerd merknaam in dit domein voorkomt, kunt u juridische hulp inschakelen waardoor u dit domein misschien kunt overnemen. Controleer op onze website of het gewenste domein nog beschikbaar is.
 • Kan ik een domeinnaam overkopen?
  Domeinnamen die niet gebruikt worden door de huidige eigenaar, kunnen zij te koop aanbieden. Wanneer u een domeinnaam overkoopt, vraag dan naar de token bij de voormalige eigenaar. Middels die token bent u geautoriseerd de domeinnaam naar ons te verhuizen. Een hostingpartij kan géén verdere rol spelen in de afhandeling van een overname. Enkel over de verhuizing van uw domeinnaam kunnen we uiteraard adviseren.
 • Mag ik een merknaam in mijn domeinnaam verwerken?
  Een merknaam verwerken in een domein is mogelijk en wordt niet gecontroleerd. Houdt er dan rekening mee dat dit merk mogelijk uw domein kan overnemen wanneer zij dit juridisch gaan onderzoeken. Wanneer u dit wilt, raden we aan eerst contact met het merk op te nemen.
 • Kan ik een domein anoniem registreren?
  Wanneer u niet wenst dat bij WHOIS gegevens uw eigen gegevens komen te staan, kunnen wij onze gegevens plaatsen. Dit kunt u aanpassen in uw klantenpanel.
 • Hoe verhuis ik mijn domeinnaam?
  Het verhuizen van uw domeinnaam bestaat uit drie eenvoudige stappen. Ga naar onze verhuispagina voor alle informatie en een overzicht van alle stappen.
 • Heb ik downtime bij een verhuizing?
  Wij raden u aan uw domein en website alvorens u de verhuisprocedure aanvraagt aan te maken op uw hostingpakket. Alleen dan ondervindt u geen downtime.
Komt u er niet uit? Bel/Mail ons
Bel ons

Check of uw domein vrij is!

Controleer direct de beschikbaarheid van uw gewenste domeinnaam.