Nieuws

Nieuwsoverzicht

Subversion (SVN) op business webhosting

Vanaf vandaag kunnen gebruikers op onze Business omgeving via DirectAdmin SVN gebruiken. SVN is een populair versiebeheersysteem en help u om wijzigingen die gemaakt zijn aan uw websites en applicaties overzichtelijk bij te houden in een zogenaamde SVN repository (repo). Als u een fout gemaakt heeft kunt u deze opsporen en ongedaan maken.

Daarnaast biedt SVN de mogelijkheid om met meerdere mensen aan een project te werken zonder dat er conflicten ontstaan, bijvoorbeeld doordat men tegelijk aan hetzelfde bestand werkt. Als er tegelijkertijd aan dezelfde bestanden wordt gewerkt, zal SVN alle wijzigingen automatisch samenvoegen. Bij een eventueel conflict wordt de programmeur gevraagd wat te doen.

Het is ook mogelijk om aparte versies/takken (branches) in de SVN repository aan te maken zodat men volledig afgesloten van anderen kan werken aan bijvoorbeeld een nieuwe functionaliteit. Als de nieuwe functionaliteit goed werkt kan men deze weer samenvoegen (mergen) met de hoofdtak (trunk) of een andere branch. Mocht een update toch niet naar wens zijn kunt u gemakkelijk een oudere versie uit de repository terugzetten.

Bovenstaande eigenschappen maken het mogelijk zeer complexe projecten te beheren waarbij tientallen of zelfs honderden personen betrokken zijn. Het is echter ook een prettig hulpmiddel voor kleine projecten met maar een enkele programmeur. Ga naar business hosting en vergelijk onze pakketten >

Mocht u naar aanleiding van dit bericht vragen hebben, dan kunt u een e-mail sturen naar: support@ixlhosting.nl. Telefonisch contact kan uiteraard ook via onze servicedesk: 0318 830207


Geplaatst op: 30 mei 2012

iXL Hosting Live Help

Mail iXL hosting