Cloud VPS servers

VPS FAQ

Meest gestelde vragen over VPS'en

 • Wat is een VPS?
  Een VPS is een virtuele machine welke op een fysieke server draait. Door deze flexibele virtualisatietechniek kan het maximale uit een server worden gehaald, doordat er meerdere VPS’en op een server geïnstalleerd kunnen worden. Zo bespaart u kosten van een eigen server wanneer u voor minder zware processen een eigen server wilt. Daarnaast kunt u een VPS geheel naar wens inrichten.
 • Kan ik mijn VPS laten beheren?
  Dat is zeker mogelijk! Wij beschikken over een ruime ervaring op het gebied van Linux servers voor de meest uiteenlopende doeleinden. Het laten beheren van uw server gaat op basis van een SLA en support uren. Bij ieder SLA zit een aantal support uren die u elke maand kunt afnemen. Voor het overzicht van onze SLA’s zie het kopje ‘SLA’. Mocht hier geen gewenst SLA bij zitten? Of wenst u een veel specifiekere beheer van uw server? Neem dan contact met ons op.
 • Hoe snel is mijn VPS online?
  Dit is afhankelijk van de gekozen betaalmethode en inrichting. Indien u met iDEAL betaalt, wordt de VPS direct na aanvraag opgeleverd bij basis configuraties. Voor VPS'en met een custom configuratie geldt een andere procedure waarbij we u vanzelfsprekend op de hoogte houden.
 • Zit ik vast aan een lang contract?
  Tijdens uw bestelling kiest u een betaaltermijn, wat tevens de looptijd van uw abonnement is. U zit dus niet vast aan een langdurig contract.
 • Wat zijn de mogelijkheden van een VPS?
  Een VPS is een eigen server die u geheel naar wens kunt (laten) inrichten. Tijdens de bestelprocedure kunt u een basis installatie kiezen, zoals een besturingssysteem en eventueel een controlpanel als DirectAdmin. Wilt u een custom installatie, kunt u het beste contact met onze support afdeling opnemen voor een passend pakket.
 • Kan ik een VPS testen?
  Nee, echter op onze VPS’en bieden wij een ‘niet goed, geld terug’ garantie. Wanneer u binnen 30 dagen niet tevreden bent over onze diensten, wordt het bedrag geretourneerd.
 • Hoe kan ik betalen?
  Bij ons kunt u met de meest gebruikte betaalmethoden betalen. Wij maken gebruik van iDeal, bankoverschrijving, Paypal en online portemonnee. Automatische incasso kunt u na een eerste bestelling aanzetten in mijn.ixlhosting.nl
 • Doen jullie aan overselling?
  Onze nodes zijn voorzien van krachtige Xeon processors en 128 GB intern geheugen. Dit stelt ons in de mogelijkheid om gemiddeld 30 tot 40 cloud servers per node te draaien. Om de beste performance en kwaliteit aan te kunnen bieden, draaien wij echter nooit meer dan 10 tot 15 VPS’en op een node.
 • Kan ik mijn VPS upgraden?
  Ja, u kunt te allen tijde uw VPS upgraden. Dit kunt u doen door een e-mail te sturen naar sales@ixlhosting.nl met uw debiteurnummer en de gewenste specificaties van uw VPS. U zult een factuur ontvangen voor de upgrade, na betaling zal de upgrade worden doorgevoerd.
 • Wat is dataverkeer?
  Dataverkeer verbruikt u zodra uw website wordt bezocht, Dataverkeer verbruikt u zodra uw website wordt bezocht, u e-mails verstuurd of via FTP bestanden upload of download. Wanneer u dus een bestand van 1 MB 10 keer download, heeft u ongeveer 10 MB dataverkeer verbruikt.
 • Kan ik een extra IP afnemen?
  U krijgt standaard 1 IPv4 adres bij uw server, u kunt er tot maximaal 5 aanvragen op RIPE voorwaarden. IPv6 adressen zijn onbeperkt verkrijgbaar.
 • Wat is de opzegtermijn?
  De opzegtermijn van alle pakketten is 1 maand. Wanneer het pakket na het opzegtermijn niet is opgezegd, zal het abonnement automatisch voor eenzelfde periode worden verlengd. Voor particuliere klanten geldt dat zij toestemming moeten geven om het pakket te verlengen. Dit wordt tijdig per mail aangegeven.
 • Hoe zeg ik mijn VPS op?
  U kunt uw VPS in ons klantenpaneel opzeggen. Ook is het uiteraard mogelijk om telefonisch, per mail of via onze livechat contact met ons op te nemen.
 • Welke specificaties passen bij mijn wensen?
  Er zijn veel verschillende wensen en doelen van een VPS. Soms is het makkelijk persoonlijk hierover te worden geïnformeerd. Neem gerust contact met ons op voor een passend pakket.
 • Krijg ik root toegang?
  U krijgt volledige root toegang tot uw server. U heeft alle vrijheid van een eigen server, dus geen enkele beperking.
 • Hoeveel VPS’en draaien jullie op een node?
  Onze nodes zijn voorzien van krachtige Xeon processors en 128 GB intern geheugen. Dit stelt ons in de mogelijkheid om gemiddeld 30 tot 40 cloud servers per node te draaien. Om de beste performance en kwaliteit aan te kunnen bieden, draaien wij nooit meer dan 10 tot 15 VPS’en op een node.
Komt u er niet uit? Bel/Mail ons
Bel ons

Configureer uw VPS

Stel direct uw eigen VPS samen