01 maart 2018

Beoordeelt Google jouw site al als ´veilig´?

Markeert Google Chrome jouw website al als veilig? Well done! Staat er nog geen https voor jouw domein? Dan moet je snel verder lezen. De alarmbellen rinkelen: jouw goede Google-ranking is in gevaar.

Google sprak vorig jaar duidelijke taal. De zoekgigant maakte bekend websites met SSL – te herkennen aan https – beter te gaan waarderen in de zoekresultaten. Toen al ‘dreigde’ Google websites zonder SSL binnen afzienbare tijd te markeren als onveilig. Dat laatste is opgeschoven, maar wordt nu wel serieus. Als jouw site niet is voorzien van SSL zul je dat gaan merken in je conversie.

AVG & SSL
Ook AVG is een (noodzakelijke) reden om SSL te activeren op je website. De webpagina’s waarop een formulier staat, moeten altijd een HTTPS beveiligde verbinding hebben, ofwel een veilige SSL verbinding (gratis dan wel betaald). Op die manier wordt het verkeer tussen de gebruiker en je website / applicatie versleuteld en is het lekken van persoonsgegevens op die manier in ieder geval uitgesloten.

Gratis ‘Let’s Encrypt’ certificaat
Is je site geen bron van inkomsten? Dan volstaat een Let’s Encrypt SSL certificaat. Al onze servers ondersteunen deze gratis variant. Snel en gratis je site voorzien van SSL? Volg de handleiding van onze helpdesk.

Managed SSL certificaat
Heb je een webshop of bedrijfsapplicatie waarbij garanties een rol spelen? Dan adviseren we een betaalde managed SSL. Er zijn verschillende SSL-certificaten die eigenlijk in drie varianten zijn op te delen.
Domein validatie: € 35,- per jaar.
Domein validatie met bedrijfsgegevens: € 80,- per jaar.
Domein validatie met bedrijfsgegevens en groene balk (zoals https://www.ixlhosting.nl): € 185,- per jaar.
Daarnaast hebben wij een installatieservice:
Aanvragen, installeren en testen kunnen wij voor € 60,- eenmalig doen. SSL aanvragen kan via e-mail: support@ixlhosting.nl.

Wat is SSL eigenlijk?
SSL staat voor Secure Sockets Layer. Gebruikers zien dat een SSL actief is door “https” in de adresbalk van een browser. Een SSL certificaat biedt vertrouwen bij gebruikers omdat webverkeer tussen de gebruiker en de server bij de hostingprovider encrypt en afgeschermd is. Doordat het niet zomaar onderschept kan worden en dus niet in plain text het internet opgestuurd wordt, springen ook zoekmachines als Google daarop in. Zij geven sites met een SSL certificaat een hogere ranking. Ook keurmerken en ISO certificaten vereisen door deze strenge beveiliging een SSL op websites. Kortom, een SSL is een must voor elke website.

Vragen over SSL of een SSL aanvragen? Mail mij gerust via support@ixlhosting.nl.

  • Deel dit bericht