Datacenter BIT iXL Hosting

18 december 2020

Waarom wij kiezen voor datacenter BIT

Onze IT-apparatuur staat in het datacenter BIT. Waarschijnlijk heb je weleens van de term ‘datacenter’ gehoord. Een datacenter is een gebouw waarin alle infrastructuur op het gebied van IT samenkomt. De verbinding in zulke datacenters is vaak een stuk beter dan bijvoorbeeld bij bedrijven op kantoor. Daarom hebben we er ook voor gekozen om onze servers bij een datacenter onder te brengen. In Nederland zijn er veel verschillende datacenters te vinden. Deze zijn meestal te vinden in de Randstad. Maar wij hebben gekozen voor het datacenter BIT. Deze staat niet in de Randstad, maar in Ede. Daar hebben we verschillende redenen voor gehad.

De voordelen van datacenter BIT

Een stabiele verbinding en de meest optimale omstandigheden zijn belangrijk voor onze servers. De servers mogen immers niet te warm worden, dus is de computerzaal in het datacenter ingericht op koude en warme stromen. Bovendien is de verbinding in een datacenter altijd minimaal dubbel uitgevoerd, zodat we geen storing krijgen als de internetverbinding op één van de verbindingen tijdelijk even wegvalt. Een andere verbinding neemt het dan ongemerkt over.

We hebben met name voor BIT gekozen omdat dit datacenter verschillende certificeringen heeft, zoals bijvoorbeeld ISO 27001 en NEN 7510. Dat zijn internationale standaarden voor informatiebeveiliging. BIT is een 100 procent Nederlands datacenter. Bovendien hebben we altijd toegang tot het datacenter, mochten wij toch bij onze servers moeten zijn. Bovendien heeft BIT een aansluiting op NaWas. Dit is de Nationale Wasstraat. Immers, het is mogelijk dat een van onze klanten of servers onder een DDoS-aanval komt te liggen. Er worden dan expres veel pakketjes tegelijkertijd naar een server gestuurd om deze zo (tijdelijk) uit de lucht te halen. NaWas beschermt daartegen. Bovendien gebruikt BIT groene stroom, dus zijn we aangesloten bij een duurzaam datacenter.

Een uitgebreid en stabiel netwerk

In de hostingwereld is niets zo belangrijk als een stabiel netwerk. Het is immers onwenselijk dat websites of diensten van onze klanten offline zijn. Een internetverbinding is dan ook sterk afhankelijk van hoe de aansluiting precies geregeld is. Daarom heeft BIT de infrastructuur uitgerust met de laatste technieken en best beschikbare technologie. 

Onze servers zijn volledig redundant uitgevoerd. Dit betekent dat als één stroomverbinding of internetverbinding wegvalt, je daar als klant niets van merkt. De verbinding wordt namelijk automatisch overgezet op de reserveverbinding. Het netwerk van BIT is bovendien ook volledig beschermd en beveiligd. Op die manier weet je als klant van iXLHosting zeker dat je dus altijd in de lucht bent.

Moderne standaarden

We vinden het ook belangrijk dat een datacenter meegaat met de laatste ontwikkelingen op bijvoorbeeld het gebied van internet. Daarom worden er verschillende moderne internetstandaarden zoals bijvoorbeeld TLS (versleutelde dataverbinding), DKIM en DMARC gebruikt. Laatste twee genoemde standaarden zijn bedoeld om te voorkomen dat er spam verstuurd wordt of binnenkomt.

Bovendien wordt er bij BIT regelmatig een zogenaamde blackbuilding noodstroomtest gedaan. Tijdens zo’n test wordt de inkomende spanningsbron voor het hele datacenter afgeschakeld. De noodstroomvoorziening wordt dan getest. Daar merk je als klant van iXL Hosting niets van, maar het is wel belangrijk. Dit betekent dat ook als de stroom wegvalt, jouw websites, VPS’en en dedicated servers toch gewoon online blijven dankzij noodstroom. We houden graag al onze klanten tevreden. Daarom kiezen we voor BIT.

  • Deel dit bericht