WordPress hosting vergelijken

04 december 2018

WordPress hosting vergelijken: hier kan je op letten

Je hebt net een WordPress website laten maken, maar je hebt geen idee hoe je deze nu in de lucht krijgt. Het antwoord: met wordPress hosting. Er is veel keuze in, want er zijn alleen al bij iXL Hosting 3 verschillende pakketten. Hoe weet je welk pakket bij jou past? Wij leggen je uit waar je op kunt letten bij het vergelijken van WordPress hosting.

De hoeveelheid opslag

Een artikel op je website, dat valt toch wel mee, qua opslag? Dat blijkt nog best tegen te vallen. Bij een artikel wil je natuurlijk ook wat foto’s zetten en dan loopt het aantal MB’s van je websites al snel op. Daarom is het van belang dat je voldoende opslag hebt. Je website groeit en daarmee is een grotere opslag al snel nodig.

Bij iXL beginnen we met 1 gigabyte opslag: Het WordPress Basic-pakket. Dat is genoeg voor ongeveer honderd foto’s in hoge resolutie. Heb je meer nodig? Dan kun je beter gaan voor het WordPress Advanced of WordPress Premium-pakket.

Hoeveel dataverkeer heeft jouw site nodig?

Iedere keer dat een bezoeker een kijkje neemt op jouw WordPress website, moet er data worden gedownload. Daaronder verstaan we niet alleen de foto’s bij jouw blogs, maar ook achterliggende scripts en plug-ins. Heb je extreem veel foto’s die geladen moeten worden, of heb je net even wat meer bezoekers dan anders? Dan kun je je datalimiet overschrijden.

Meestal is het zo dat de website tijdelijk wordt afgesloten als je je datalimiet overschrijdt. In dat geval kunnen er twee stappen ondernomen worden: het verbruik (tijdelijk) verminderen door bestanden te verkleinen en van de website te verwijderen, of een groter datapakket nemen.

Denk eraan dat een website naarmate van tijd groeit. Het is raadzaam een iets groter pakket te kiezen dan je in eerste instantie nodig denkt te hebben. Zo voorkom je dat je website offline gaat omdat je het datalimiet hebt overschreden.

Meerdere WordPress installaties

Ga je meerdere WordPress sites beheren? Een veelgestelde vraag is of het mogelijk is meerdere sites op één Managed WordPress hosting te draaien. Het antwoord is: ‘Ja, dat kan!’ Bij iXL Hosting kun je zelfs 5 sites op één pakket installeren. Wie meer websites wil, kan kiezen uit 25 of 50 sites.

Meerdere WordPress websites binnen één installatie zijn erg handig, want je kunt dan vanaf één centraal punt alle websites beheren. Bij andere hostingbedrijven is het vaak ook mogelijk om meerdere sites binnen één installatie te hebben, maar dit moet de gebruiker dan zelf inrichten. Dat is soms een behoorlijke klus. Bij iXL is dit al geregeld.

Een veilige site aanbieden

Natuurlijk wil je de veiligheid van je bezoekers garanderen. Dit kan met SSL, wat staat voor Secure Sockets Layer. Dit protocol zorgt ervoor dat de uitwisseling van informatie tussen de website en de bezoeker wordt versleuteld. Met andere woorden: derden kunnen deze informatie niet inzien.

Een SSL-certificaat is een absolute must voor webshops die WordPress als systeem gebruiken. Het is zelfs verplicht voor onder meer online bankieren en afrekenen. Dat staat in de wet bescherming persoonsgegevens.

Bij IXL hosting is dit al geregeld. Bij al onze pakketten krijg je een gratis SSL-certificaat. Houdt er wel rekening mee dat je dit nog zelf moet instellen bij afname van een WordPress VPS.

Vergelijk al onze WordPress pakketten of neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte op maat.

  • Deel dit bericht