06 maart 2017

Van Ede tot Australië: iXL host campagne Singapore Airlines

Ik las de mail nog maar eens na. Het stond er echt. Een uitnodiging van Hammerfest om een grootschalige campagne te hosten voor Singapore Airlines in Australië. Ja, je leest het goed: Australië. Op bijna 15.000 km afstand van ons iXL-kantoor in Ede. Een te grote uitdaging? Natuurlijk niet. Wij gingen Down Under.

De eerste contacten met Hammerfest en Singapore Airlines dateren van begin vorig jaar. In mei mochten we een campagne hosten voor de Nederlandse tak van de vliegmaatschappij. Hoewel het niet verrassend was dat Singapore Airlines hiervoor een Nederlandse partij zocht, waren we erg trots dat juist wij deze klus mochten klaren.

Capital Express
Australië! Hammerfest riep onze hulp in voor de hosting van een campagne om ´Capital Express´ te promoten: nieuwe directe vliegverbindingen tussen Singapore, Canberra en Wellington. Zo´n groot Australisch project is voor ons natuurlijk geen dagelijkse kost, maar dankzij partners konden we snel schakelen.

Supersnelle website
Een internationale collega kon ons voorzien van een cloud omgeving in Australië. Onmisbaar, maar om aan de checklist van Singapore Airlines te kunnen voldoen, moesten we het grootste deel toch op ons eigen platform hosten. In Australië draaide de reverse proxy voor de content die in Nederland werd gehost. Hierdoor konden we aan alle eisen en wensen van onze opdrachtgever voldoen en kregen de bezoekers vanuit Australië een supersnelle website voorgeschoteld.

Flexibel
Waarom kiezen Hammerfest en Singapore Airlines voor iXL als partner voor het hosten van campagnes? Deze vraag laat ik graag beantwoorden door Baba, het contactpersoon van hun ontwikkelingsteam Hammerfest.
´iXL is zeer transparant en flexibel. Niet alleen in het snel kunnen leveren van diensten, maar ook in de mogelijkheden voor korte contractperiodes bij dergelijke projecten. Met name daarom heeft iXL Hosting de voorkeur gekregen boven bijvoorbeeld Rackspace. Daarnaast zijn er korte lijntjes die de communicatie ten goede komen. Bij grote spelers laat dit nog wel eens te wensen over. Tenslotte was iXL Hosting één van de weinige partijen die aan de lange checklist van Singapore Airlines kon voldoen.´

Managed Hosting
Dit project is een goed voorbeeld van wat managed hosting kan inhouden. Bij managed hosting besteden klanten het gehele hostinggedeelte uit aan iXL. Zo hebben ze zelf geen omkijken naar de techniek en kunnen ze zich focussen op hun core business, in dit geval de campagne.

iXL verzorgt het maken van backups, 24/7 proactieve monitoring, maandelijks onderhoud (inclusief rapportage) en houdt alles secure door onder meer DDoS protectie en proactieve scans op malware. iXL is 24/7 bereikbaar voor het oplossen van problemen.
Meer weten over managed hosting? Kijk op (https://www.ixlhosting.nl/managed-hosting/overzicht/) of bel 0318 830207.

  • Deel dit bericht