31 oktober 2018

Vandervelde-web Joomla! en Webdesign

Door Johan van der Velde:
In 2014 was ik op zoek naar een betrouwbare hostingprovider, waarbij beschikbaarheid en performance van de hostingomgeving van belang waren. De hostingprovider moest beschikken over een klantvriendelijke en Nederlandstalige support afdeling die telefonisch bereikbaar was. Tot slot moest het hostingplatform het CMS Joomla! ondersteunen.

Op dat moment beheerde ik diverse websites die ik onder gebracht had bij een andere hostingpartij. De beschikbaarheid en de performance van de hosting lieten nogal te wensen over. De websites waren soms uren niet beschikbaar, de helpdesk was telefonisch onbereikbaar en op e-mails werd vaak laat en zeer kort en vaag gereageerd.

Om te kijken of ze goed bereikbaar waren heb ik telefonisch contact opgenomen en dat was het geval. Na een goed gesprek heb ik besloten om de websites te gaan verhuizen naar iXL Hosting. Ze hebben me daarbij uitstekend geholpen en voorzien van tips om de verhuizingen van de sites soepel te laten verlopen.

Binnen 10 minuten aan de slag!
Het bestel- en betaalproces gaat snel en eenvoudig. Zelf maak ik gebruik van een Reseller Hostingpakket en binnen 10 minuten was ik al bezig met het aanmaken van de hostingpakketten voor de websites. Het DirectAdmin panel werkt prettig; je kunt hiermee alles instellen wat je wil. Denk hierbij aan het aanmaken van domeinen, webhostingpakketten, e-mail accounts, databases, DNS instellingen enzovoorts. Later heeft iXL Hosting ook Let’s Encrypt aan hun dienstenpakket toegevoegd. Hiermee heb ik alle domeinen van een SSL certificaat heb kunnen voorzien.

CMS Joomla
Voor alle websites die ik bouw, maak ik gebruik van het Open Source CMS Joomla!. Ik heb voor Joomla! gekozen, omdat:
• Joomla! geschikt is voor zowel kleine en eenvoudige websites, alsook grote complexe websites.
• Joomla! standaard SEO (Search Engine Optimalisation) ondersteunt.
• Joomla! standaard meertalige websites ondersteunt.
• Je overal aan je website kunt werken (mits je uiteraard een internetverbinding hebt).
• Joomla! responsive is en standaard geschikt is voor mobile apparaten.
• Joomla! het afschermen van content voor gebruikers ondersteunt door gebruik te maken van een Acces Control List.
• Joomla! een geweldige actieve community heeft, die veel deelnemers uit Nederland kent.
Op dit moment wordt er gewerkt aan Joomla! versie 4, waarvan de releasedatum voor 2019 gepland staat. Het nieuwe CMS zal nieuwe mogelijkheden krijgen en de bediening wordt verder vereenvoudigd.
Zelf ben ik ook een actief Joomla! Community Lid alsmede initiatiefnemer van Joomla! User Group Maastricht (www.jug043.nl). Ik schrijf blogs en step-by-step handleidingen over Joomla!, die ik publiceer op mijn website: www.vandervelde-web.nl

Tot slot
Tot op heden ben ik zeer tevreden over de snelle en betrouwbare webhosting van iXL Hosting en de goede, klantvriendelijke supportafdeling die je snel te woord staat en vragen vakkundig beantwoordt. In het zeldzame geval van een storing, wordt er open en duidelijk over gecommuniceerd en zorgt iXL Hosting voor een structurele oplossing. Het CMS Joomla! en iXL Hosting zijn een goede match! Ik ben dan ook ontzettend blij dat ik in 2014 deze stap genomen heb.

Johan van der Velde
www.vandervelde-web.nl

  • Deel dit bericht